You are currently viewing Szeretkezni 50 felett – számoljunk le öt tévhittel!

Szeretkezni 50 felett – számoljunk le öt tévhittel!

Ma már nem nézünk úgy az ötven felettiekre, mint egy egybefüggő masszára. Mindinkább kiderül, hogy felettébb hasznos tagjai a társadalomnak, és az is, hogy az élet nem áll le bizonyos kor felett. Bizony, a szexuális élet sem.

Kamaszként elviselhetetlen volt a tudat, hogy a szüleink csinálják AZT. De ahogy felnőttünk, és szülők lettünk, mára kinőttük a viszolygást. És elárulok valamit: ha most azon sopánkodsz, hogy a nagyszülők sem csak szundikálnak a vánkosok között, akkor, ha nagyszülő leszel, rá fogsz jönni, hogy ez nagyon nem baj.

Lássuk, mi az az öt tévhit, ami miatt most fáj a fejed – de majd nem fog.

Nem megy már… Az egészen biztos, hogy a férfiak alkatrészei nem úgy szuperálnak, mint húsz éves korukban. A felmérések szerint a 70 felettiek 75 százaléka számol be kisebb-nagyobb erektilis diszfunkcióról. Szerencsére a merevedési probléma még nem a világ vége. Egyrészt: legalább háromféle olyan gyógyszert tud felírni az orvos, amitől a lenyugvó napnak is lesz ereje. Másrészt: vannak már implantátumok, meg pumpás szívókák, meg mindenféle mechanikai dolog, ami segíthet. És akkor még a férfiak által végezhető medencei intimtornáról még nem is beszéltünk. (Ezt a legjobb már korábban elkezdeni.)

A nőknek sem megy… A nőknek sem könnyű. A menopauza hüvelyszárazsághoz vezethet, de erre ott van a sok nagyszerű krém! Az ösztrogén-tartalmú krémek megvastagítják az elvékonyodott szöveteket – de erről azért a nőgyógyásszal alaposan végig kell konzultálni az ügymenetet. És bár a hüvelyfal elvékonyodhat, a jó hír, hogy a csikló szerencsére végig ott áll a vártán – amíg élsz, hűen kiszolgál örömökkel. Annyi csak, hogy a vérkeringés nehezebben indul el az altest felé, ezért több előjátékra lesz szükséged.

Öreg járgány… egyáltalán nem indul. Pedig de! Amiről nem is gondolnád, hogy kulcsfontosságú, az a fittség. Sportolj, mozogj, zubogjon a vér benned! Az felszabadít egy csomó szükséges hormont, és a vágyat is magas hőfokon képes tartani. Ha egyedülálló vagy, új partnerre kell szert tenned. Ha van társad, azzal meg további, ismeretlen pajzán utakra lépni. Legyél nyitott és kreatív: az életkor csak egy szám, és nem jelenti azt, hogy ne élhetnél klassz, változatos és izgalmas szexuális életet.

A cikk folytatásáért kattints tovább ide >>>

(kezdőkép: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?