You are currently viewing Inzulinrezisztens lettem, mit tegyek? – Tippek a dietetikustól

Inzulinrezisztens lettem, mit tegyek? – Tippek a dietetikustól

Napjainkban egyre több nőről (és férfiről) derül ki, hogy inzulinrezisztenciával küzd. Általában, ha megszületik a diagnózis, hajlamosak vagyunk a kétségbeesés szélére kerülni és eltemetni eddigi életünket.

Az kering a fejünkben, hogy betegek lettünk, ez biztos visszafordíthatatlan. A legtöbb nőben megfogalmazódik az is, hogy „most már biztosan soha többet nem ehet semmit”. Ezek teljesen normális gondolatok, kell egy kis idő ahhoz, hogy megnyugodjunk, és a kezünkbe vegyük a problémát illetve annak megoldását.

Ezen az állapoton lehet javítani!

Egy személyre szabott terápiával, életmódváltással és étrendi változtatásokkal az IR állapot nagymértékben javítható. Pár hetes kezelés után már akár el is kezdődhet és érezhetővé is válhat a javulás. Ami biztos, hogy szükséged lesz a kitartásodra, de hidd el, meghozza a gyümölcsét az elhivatottság, és hónapok múlva akár teljesen természetessé és megszokottá válhat számodra az új életviteledet.

Nem vagy egyedül!

Sokan mondják, hogy az IR egy divatbetegség, és nem kell vele foglalkozni. Az inzulinrezisztenciával igenis kell foglalkozni, annak hiányában akár komoly tüneteket is produkálhat a betegség, majd ezt követően valóban el lehet jutni egy kettes típusú cukorbetegségig. Az IR napjainknak egy népbetegsége, sokkal több embert érint, mint amire gondolnál. Nem vagy egyedül. Biztos, hogy ha a baráti körödben kicsit körbenézel, találsz majd hasonló problémával együtt élőt, akivel tudsz a témáról kicsit beszélgetni, eszmét cserélni.

Más is megcsinálja/megcsinálta az életmódváltást, neked is sikerülni fog!

Rengeteg finomságot ehetsz így is, hogy IR-es vagy, nem igaz, hogy mindenről le kell mondanod. Sőt! Sokszor az életmód- és étrendváltás után jönnek rá sokan, hogy mennyi mindent nem ettek még eddig, amit akár most is simán beilleszthetnek a mindennapjaikba. Tény, hogy meg kell tanulnod kicsit másként főzni, meg kell ismerkedned új élelmiszerekkel és új konyhatechnológiai eljárásokkal, de ne aggódj, semmi ördöngösség nem lesz benne. Nem feltétlen kell teljesen külön főznöd innentől magadnak és a családnak. A jó hír, hogy az IR-eseknek megfelelő élelmiszerek és ételek teljesen megfelelnek az egészséges embereknek is.

További tippekért kattints ide!

 Tárczy Virág, dietetikus

Forrás: Intima.hu

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?