3 erős motiváció Nyári Bernadett világjáró hegedűvirtuóztól

  • Olvasási idő:olvasási idő: 3 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Tehetségét olyan művészekéhez hasonlítják, mint Andre Rieu, Vanessa Mae vagy David Garrett. 2018-ban bekerült a Magyarország Sikeres Személyiségei Enciklopédiába, alig harminc évesen pedig több mint 90 országban koncertezett. Milyen szituációk formálták legjobban a sikereit és mit tanulhatsz belőle?

1.Elő az ambíciókkal!

Zenészcsaládból származom, ezért a szüleim már három éves korom körül feltették a kérdést, milyen hangszeren szeretnék játszani. A hegedűt választottam, majd a szüleim el is vittek egy hegedűtanárhoz. Volt ott egy mesés, rajzos, színes kottakönyv, ami az alapokat hivatott megtanítani, s aminek az utolsó oldalán az Egy boszorka van című dalocska szerepelt. A legelső alkalommal kijelentettem, hogy én azt szeretném játszani, s több órán keresztül semmi egyéb nem történt, minthogy a tanárnő előre, én pedig hátra lapoztam a kottakönyvet.

 

2.Ne érjen felkészületlenül a lehetőség!

Tizennyolc évesen már a budapesti Zeneakadémiára készültem, amikor jött a lehetőség, hogy egy héttel a budapesti felvételi előtt megpróbáljam a grazi zeneakadémiát is. Grazban tíz tanár ült előttem, én pedig borzasztóan izgultam. Mindannyian kedvesen mosolyogtak, kivéve egy gyönyörű, hosszú fekete hajú, középkorú nőt. Úgy éreztem, neki nem voltam szimpatikus. Két óra múlva viszont kiírták az eredményeket és kiderült, felvettek, ráadásul éppen az a hölgy, aki nem mosolygott. A mellettem álló fiú megkérdezte, miért nem örülök, hiszen az ő tanára vett fel. Számomra akkor derült ki, hogy a hölgy nem más, mint prof. Silvia Marcovici világhírű szólista. Miután rákerestem a YouTube-on, és hallottam őt játszani, egyértelmű volt, hogy életem legnagyobb lehetőségéről van szó, ezért a grazi zeneakadémiát választottam.

 

3.Elhatározás, megtervezés és vidd véghez (vagy nevess)!

Egyszer, egy koncert előtt elkeveredett a bőröndöm. A légitársaság napokig nem tudta hol van, szóval farmerben álltam színpadra. Egy másik alkalommal a koncert közben elromlott a hangrendszer, a technikusok 15 percen keresztül dolgoztak a javításán, miközben engem kétezer ember figyelt a nézőtérről. Először kissé zavarba jöttem a helyzettől, majd elkezdtem nekik történeteket, vicces sztorikat mesélni és végül az egyik legsikeresebb koncert volt.

 

Ha nem sikerült a terv és becsukódott az ajtó, akkor egyszerűen az élet csak megmutatta,

hogy nem ez volt a megfelelő út.

De ezen kívül rengeteg más út van, ami járható. Szerencsés vagy, mert már tudod, hogy melyik út nem megfelelő.

A cél lebegjen a szemed előtt és kezeld humorral a tervezettől eltérő helyzeteket.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?