You are currently viewing A kerékpár, melyet úgy szabtak rám, mint egy tökéletes ruhát

A kerékpár, melyet úgy szabtak rám, mint egy tökéletes ruhát

Normális esetben, amikor beköszönt a tavasz, sokan, így én is szívesen előveszem a bringámat.

Sokkal kellemesebb ezzel közlekedni, akár a városban is, munkába jövet-menet. De hétvégén, itthon is szeretek ezzel menni a piacra vagy csak úgy tekerni egyet a mozgás öröméért.

Na, ezek a fentiek mind nem igazak… Hogy miért? Mert inkább feltételes módban kellett volna írnom: „szeretnék”.

Nagyon szerettem volna mindig is egy igazi városi kerékpárt, olyat, amit a filmekben lehet látni. Amivel tényleg tudok tekeregni, kis kosárkájába pakolgatni. Olyat, ami pont hozzám passzol, rám van szabva.

Ezt a vágyamat elmeséltem az egyik barátnőmnek, Verának, mert láttam a neten, hogy ő már elkezdett tekerni egy valami nagyon szuper bringával. Kérdeztem is, hogy honnan van neki az a gyönyörűség, amit láttam a fotóin.

Kiderült, hogy egy volt kollégája építette, csak neki! Mert hogy ő egyedi bringákat épít…

Jesszus, gondoltam, ez kell nekem! Olyan, amilyen senki másnak nincs, amit csak nekem készít valaki.

És persze a következő gondolatom ez volt: jó-jó, de meg tudom vajon fizetni? Biztos őrült drága… Nem mertem rákérdezni Veránál, de mivel megadta a srác elérhetőségét, rákerestem a neten és ráírtam Marcira. Elkezdtem nézegetni a weboldalát, aztán bejelentkeztem hozzá. Nagyon kíváncsi voltam rá, ezért kifaggattam, hogyan lesz valakiből egyedi bringaépítő?

Kiderült, hogy Marci eredetileg a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett pénzügy mester diplomát. Utána egy bankban dolgozott controllerként, majd Stuttgartba ment 1 évre, hogy SAP tanácsadóként dolgozzon, aztán 2 évet töltött itthon szintén ebben a pozícióban.

Viszont mindig érezte, hogy hosszú távon nem a multis élet az útja, de sokáig nem talált rá önmagára. Egy barátjának hobbiból azonban 3 régi országúti bringáját is felújította, csak úgy baráti alapon. Átfestette, tett rá új alkatrészeket. Ezeket ismerősi körben olyan sokan megcsodálták, hogy azt érezte, megvan az út! Egyre több embernek kezdett egyedi bringát építeni, olyannyira, hogy céget is alapított rá, először a 8 órás munkája mellett. 1 évet dolgozott párhuzamosan az SAP és a Kruzbike között, napi 10 órában, de 2020 tavaszára már full time vállalkozó lett.

Az egyedi kerékpárgyártást kiterjesztette a cégekre is. Így ma már olyan ügyfelei vannak, mint a Netpincér vagy a Wolt. Nagy hangsúlyt fektet a céges kerékpárflották építésére és kezelésére, hogy minél több munkahelyen legyen egy minőségi megosztható kerékpárflotta a dolgozók számára.

A jövőben pedig szeretne egy olyan kerékpárépítő látványműhelyt a belvárosban, amely egyben kávézóként is működne, így Magyarország első bringás kávézója lehetnének. Finom ételekkel, italokkal és nagyon menő, egyedi Kruzbike-okkal.

Miután ezeket kíváncsi természetem lévén mind megtudtam Marcitól, rátértünk arra, milyen bringát tudna nekem elképzelni?

Nem könnyítette meg a dolgom, mivel 321 féle színből választhatnak az ügyfelek és rengeteg féle felszereltségből.  Fogtam a fejem, hogy jajj, nekem egy étlap is feladja a leckét, ha túl sok minden van rajta…

De szerencsére Marci segített leszűkíteni a listát, az én szokásaim és ízlésem alapján.

Annyiban adtam támpontot neki, hogy mindenképp menta színű, kis elegáns, kosárkás, valami kényelmes nyergű és kormánymarkolatú szépség legyen.

Az amúgy fontos szempont volt, hogy mennyiért és mikorra tudja vállalni a munkát. És hihetetlen, de 4 nap alatt elkészült a csodám, ami legnagyobb meglepetésemre az épp futó tavaszi akció keretében semmivel sem került többe, mint amennyit szántam rá! Egyébként, ha valakinek azonnal kell kerékpár, akkor van pár darabja készen is, amit rögtön tudsz is vinni.

Én azért kivártam a 4 napot…

Bár, amikor megkaptam, muszáj volt vele azonnal tekeregnem egyet a környéken. Sőt, azzal közlekedtem már aznap, BKV helyett a városban.

Elsőként elmentem pár tavaszi virágért, mert ugye az volt az álmom, hogy kis kosárkájába pakolhassak.

Aztán élveztem a tavaszi napsütést a Feneketlen-tónál, miközben sokan meg is csodálták a szépségemet (mármint nem a személyemet, hanem a kerékpárt).

Majd ittam egy kávét a közelben, ahol –mivel nem volt nálam lakat- megengedték, hogy bevigyem.

Őszintén mondhatom, a kerékpározás nem csak sport, hanem feldob egy amúgy fárasztó, nyomasztó, rosszabb hangulatú napon is. Mert az a szabadság-érzés, amit ad, az felbecsülhetetlen.

Marci egyébként 1 év garanciát vállal minden általa készített kerékpárra, bár azt mondja, eddig nem nagyon volt szükség javításra senkinél!

Szóval azt hiszem, álmaim kerékpárjával szövődött szerelmem egy életre szól…

Let’s KRUZ your life!

Tomkó Bori

(fotók: Ostorházi Márton, ruha: Zenda FSHN)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?