You are currently viewing A nővel bánj nőként, a férfi pedig férfi legyen

A nővel bánj nőként, a férfi pedig férfi legyen

Barátság? Az jó dolog. Férfi és nő közt is? Erről mindenki másként vélekedik.

Úgy gondolom, az ellenkező nemet megérteni minden esetben nehéz, hisz alapvetően másra van szükségünk.

És itt nem arra gondolok, hogy a férfiaknak a nőkre, a nőknek a férfiakra, hanem sokkal bonyolultabb dolgokra.

Egy nő alapvető szükséglete, hogy érezze, szeretik. Egy férfinak pedig, hogy tiszteljék. És itt kezdődnek a gondok…

Általánosságban véve mindkét fél úgy gondolja, a másik félnek is ugyanarra van szüksége, mint neki.

Pedig nem.

Ha van egy jó barátod az ellenkező nem képviselői közül, akivel a kapcsolatod teljesen az őszinteségen alapszik, nincs megfelelési kényszer, tetszeni akarás, tehát szó szerint magadat adhatod, akkor sok mindent tanulhattok egymástól.

Hidd el, kertelés nélkül meg fogja mondani a drága, hogy jól áll-e az új frizurád, ruhád, cipőd, rúzsod …

Tisztában van azzal, hogy nem kell udvariasságból azt mondania, milyen csinos vagy, csak azért, mert be akar vágódni nálad. De tisztában van azzal is, hogy mikor kell növelnie az önbizalmadat egy-egy bókkal, ami ráadásul még őszinte is.

Megmondja a véleményét az éppen aktuális hisztidről, anélkül, hogy kétségbeesne azon, vajon szóba állsz-e vele még az évezredben.

Szó nélkül viszi neked a nyugipárnát, csokit, zsepit, ha van valami dráma az életedben, és türelmesen végigvárja, amíg kisírod a szemed a vállán.

A legkislányosabb és legkényelmesebb macis-unikornisos-szívecskés-pillangós pizsidért  sem szól egy rossz szót… Természetesen magában megjegyzi, hogy a cuki egyszarvúért még szétcukkol, persze csak azután, hogy rendbe jöttél.

Nem fog presztízs-kérdést csinálni abból, hogy vele mész-e el moziba a legújabb Marvel filmre, vagy a kedveseddel sétálnál inkább a romantikus naplementében…

Tisztában van azzal, hogy az együtt töltött pillanatok a választott hölggyel milyen fontosak egy férfinak, még ha csak csendben sétálnak egymás mellett kézen fogva, ahogy azt is tudja, hogy drága hölgy barátjának mennyire fontos, hogy beszélgetni tudjon a kedvesével.

Szó nélkül háttérbe vonul, hogy a románc kibontakozhasson, azonban saját házi testőrként figyel, vajon szíved választottja, megfelelően bánik-e veled. Ha esetleg a drága delikvens viselkedése, hozzáállása nem üti meg a mércéjét, igazi nagy testvérként óv és védelmez, nehogy bántódásod essen.

A radarja rögtön kiszúrja, hogy az illető csak játszadozni kíván veled, vagy szándékai valódiak és komolyak.

Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy attól, mert a barát zónában van még tisztelettel kell vele bánni, tekintve hogy ő is férfi. Ugyanúgy, mint azzal az alfa-hímmel, akinek a karjaiban szeretnéd tudni magadat.

Még véletlenül sem szabad vele úgy bánni, mint egy papucs pasival hiszen, ha megjelenik az Ő életében a NŐ, neki is látnia kell, hogy a srác, aki udvarolni szeretne neki egy igazi férfi és még a „csak barát” barátnő is tisztelettel bánik vele.

Cirógatni kell az önbizalmát ugyanúgy, ahogy Ő is elmondja, ha csinos vagy, ügyes vagy, jót főztél, sütöttél.

Attól mert férfi, lehetnek gondjai, önbizalomhiánya.

Barátként ezeket látnod kell és meg kell próbálnod segíteni neki, ugyanúgy, ahogy Ő is segít neked. Mivel barátok vagytok, hagyni fogja még akkor is, ha mások előtt nem mutatja ki a fájdalmát.

Mindent összevetve: ha van egy férfi barátod, aki tényleg csak barát, nagyon sokat tanulhatsz. Megtanulhatod, hogyan tisztelj egy férfit – ha esetleg erre nem volt példa életed során.

Első kézből megkapod férfi szemmel, mit csinálsz jól vagy rosszul, anélkül, hogy a lelkedbe gázolna

Ha tanácsot ad, az logikusabb, mint a barátnőké, akik csak a női oldalt gondolják végig.

Látja a gyengéidet, amiket segít legyőzni és látja az erősségeidet, amiket segít fejleszteni.

De ami a legfontosabb: mindig nőként bánik veled,

ezért neked is mindig férfiként kell bánnod vele.

Dorothy

(kezdőkép: Unsplash)

Vélemény, hozzászólás?