You are currently viewing A sikeres színésznő és üzletasszony, aki orgazmusra tanít – Gwyneth Paltrow

A sikeres színésznő és üzletasszony, aki orgazmusra tanít – Gwyneth Paltrow

Mostanában, ha valaki meghallja Gwyneth Paltrow nevét, Vasember asszonya és a vaginaillatú gyertyák jutnak az eszébe. Való igaz, sikeres üzletasszonyként, és „szexterapeutaként” futott be az utóbbi időben, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy Hollywood egyik legkarakteresebb színésznője, aki mögött elképesztő életút áll.

Gwyneth Kate Paltrow 1972. szeptember 27-én született Los Angelesben, Blythe Danner színésznő és Bruce Paltrow filmproducer-rendező gyermekeként. Keresztapja Steven Spielberg rendező. Szóval nem esett messze az alma a fájától, miután az egész családja a filmes szakmában dolgozott. 15 évesen egy évet cserediákként töltött Spanyolországban, ahol megtanult spanyolul beszélni, de folyékonyan megy neki a francia is, mivel családja gyermekkora során gyakran utazott Dél-Franciaországba.

Elég hamar debütált színészként az 1989-es a High című tévéfilmben, amelyet apja rendezett, majd profivá vált, miután több nyáron keresztül szerepelt az anyja előadásában a massachusettsi Williamstown Színházi Fesztiválon. Az első film, amiben szerepelt az 1991-es Rock ‘n’ roll sztori című zenés romantikus film. Onnantól kezdve szinte folyamatosan szerepeltették, egy halom kevésbé ismert filmben. Ami viszont nagy sikernek örvendett és egy csokor hírességgel együtt szerepelt, az az 1995-ös Hetedik Brad Pittel és Morgan Freemannel. Brad Pittel 24 éves korában még jegyben is járt 1994 és 1997 között, és Paltrow szerint azért bontották fel az eljegyzést, mert nem állt készen a házasságra.

Később elmondta, hogy mivel ez volt az első komoly kapcsolata egy másik hírességgel, ez megtanította neki: teljes diszkrécióra van szükség a szerelmi életével kapcsolatban.

Csalódás ide vagy oda, az 1996-os Jane Austen feldolgozással, az Emmával nyomban berobbant a köztudatba. Akinek a szívét akkor nem hódította meg, azét sikerült két évvel később a Szerelmes Shakespeare-rel. Nem kevésbé lett sikeres Charles Dickens Szép remények feldolgozása, amelyben Ethan Hawke és Robert De Niro oldalán játszott. Mindhárom filmje után el voltak ragadtatva a fiatal, tehetséges, ragyogó színésznőtől, és a Szerelmes Shakespeare-ért be is zsebelt egy a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat és Oscar-díjat ugyanebben a kategóriában. Nem mellesleg 1997-ben összejött Ben Affleckkel, akivel a Szerelmes Shakespeare-ben játszott. Néhány hónappal később szakítottak, de később újraélesztették a kapcsolatukat, ami végül 2000-ben végleg véget ért.

A 2000-es években még az énektehetségével is elkápráztatta a rajongóit, a Tuti duókkal, majd Ben Affleck mellett a Szívörvényben. Hiába, a színésznő a maximumot hozta minden romantikus vígjátékban és drámában, amelyek a profiljává váltak. Ilyen A nagyon nagy Ő, ami egyszerre megható, de vicces is. 2004-től viszont mintha elvágták volna a sikereit, és a kritikusok nem méltatták tehetségét a következő filmjeiben. Ekkor be is iktatott egy kisebb szünetet, egyrészt azért, mert túl nagy lett rajta a nyomás, másrészt amiatt, mert két gyermeke nevelésére fókuszált. Még 2003-ban házasodtak össze Chris Martinnal, akitől egy fia, Moses és egy lánya, Apple született. Később a pár 2016-ban elvált. A sikeres színésznőre idővel ismét rátalált a szerelem, még 2010-ben ismerte meg Brad Falchuk producert a Glee forgatásán, akivel 2018-ban össze is házasodtak.

Viszont a filmes karrierje ismét felpörgött 2003-ban. A Sylvia újra reflektorfénybe állította, és újfent elismerően cikkeztek róla. A 2005-ös Bizonyítás is nagy sikernek örvendett, amelyben Anthony Hopkinsszal együtt játszott.

Úgy istenigazán 2008-ban éledt újjá a karrierje: Pepper Potts szerepe a Vasemberben áttörő sikert hozott neki.

A folytatásokban, meg a Bosszúállók sorozatban újra meg újra feltűnt, eleinte Tony Stark (Robert Downey Jr.) személyi asszisztenseként, majd szerelmeként. Elvétve ugyan feltűnt még más filmekben is, mint a Mortdecai vagy a Reflektorfény, ahol ismét mindenkit levett a lábáról a csodás énekhangjával, de az utóbbi években főként a Marvel filmekben volt látható. Időközben 2013 áprilisában Paltrow-t a People magazin a „Legszebb nőnek” választotta, amibe nem is lehet belekötni! De igazság szerint most is gyönyörű, hiszen 50 éves és bombaformában van, és büszkén vállalja a testi hibáit és a ráncait.

Mindeközben beindította a webshopját, a Goopot, amit már évekkel korábban megálmodott. A színésznő valósággal sokkolta a rajongókat a termékeivel, mivel többek között vaginaillatú és illatos orgazmus gyertyákat, hüvelykavicsokat (állítólag enyhítik a menstruációs fájdalmat) és hasonló izgalmas termékeket kínál, valamint olyan szolgáltatásokat, mint a vaginagőzölés.  Sokakat meglep, de az üzlete szárnyal. Innentől kezdve teljesen rápörgött a szex témára. Gondolhatod, Demi Lovato is mennyire meglepődött, mikor 2021 áprilisában vibrátorral és névre szóló orgazmusgyertyával lepte meg a színésznő, aki nem mellesleg a Netflixes Sex, Love & Goop sorozatban szakértők segítségével szexre, orgazmusra tanítja a nézőket, illetve a párkapcsolatuk javítására.

A filmsztárnak évek óta szívügye az egészséges, örömteli nemi élet kialakítása, így örömmel adta át tudását.

Köszönjük Gwyneth!

 

Wadolowski-Balogh Orsolya

(képek: Pinterest)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?