You are currently viewing A szép bőr a legszebb filter

A szép bőr a legszebb filter

Hányan vagyunk, akik naphosszat bújjuk a social media felületeket, gyönyörködve mások „tökéletes” külsejében és életében, és hányan vagyunk, akikben emiatt rossz érzések keletkeznek?

Napjainkban a közösségi média felületek böngészése sokunk életének meghatározó részévé vált, amely tudat alatt negatívan befolyásolhatja személyiségünket, testképünket és önértékelésünket. Az AVON szakemberei erre a problémára szeretnék felhívni mindenki figyelmét, és arra, hogy a manipulált tartalmak sosem lehetnek értékesebbek és szebbek a természetes megjelenésünknél.

Habár a legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy a közösségi médiában megosztott fotók jelentős része manipulált tartalom, társadalmunk számára mégis kezd természetessé válni ezek elfogadása, kezdjük őket valósnak és követendőnek tekinteni. A tartalommegosztó oldalakon napról napra sokszorozódnak a különböző beauty és retusáló filterek, amelyek tökéletes bőrt, vékonyabb orrot és dúsabb ajkakat eredményeznek, így alkotva hamis képet felhasználók ezreiről és alakítva ki természetellenes szépségideálokat, melyeknek mind meg akarunk felelni.

Habár sajnos a hibátlan bőrt, hatalmas ajkakat és természetellenesen csillogó boci szemeket eredményező filterek használata egyre elterjedtebb, mi több, sokszor elvárt is, napjainkban egyre gyakrabban szólalnak fel véleményvezérek a túlzásokba eső beauty effektekkel szemben és hirdetik a természetesség tökéletességét.

Az AVON szakértői, Szabó Doris sminkmester és Károlyfi Edit szépségszakértő is ezt az álláspontot képviselik, és ennek fényében készültek nekünk néhány jótanáccsal arcápolási rutinunkat és sminkelési szokásainkat illetően, hogy a természetesség és elfogadás jegyében is legjobb formánkat hozhassuk.

Nincs szebb a természetes és ápolt bőrnél!

Mindannyiunknak vannak bőrhibái, pattanásai, mindannyian éreztük már úgy, hogy érzékeny a bőrünk, ki van pirosodva, esetleg hámlik, amit egy-egy fotó vagy Instagram sztori erejéig tökéletessé varázsolhatunk egy kis photoshoppal vagy egy jól takaró beauty filterrel. Napjaink szépségideái sajnos nem engedik meg, hogy pigmentfoltos bőrünkkel jelenjünk meg social media felületeinken, de higgyük el, ez nem kell, hogy normális legyen!

Ne takargassuk valós külsőnket, ápoljuk megfelelően arcbőrünket és vállaljuk fel, hogy odafigyelés és tudatos arcápolási rutin mellett is kialakulhatnak pattanások. Károlyfi Edit, az AVON szépségszakértője azt javasolja, hogy mindig tartsuk be az arcápolás négy fontos alapszabályát; minden este alaposan tisztítsuk meg bőrünket, gondosan hidratáljunk, használjunk fényvédőt és rendszeresen hámlasszunk. Mindezek mellett pedig használhatunk arcbőrünknek, életkorunknak és bőrproblémáinknak megfelelő szérumokat, maszkokat, amelyekkel fokozhatjuk bőrünk természetes szépségét. Ezen lépések rendszeres alkalmazásával pedig nem lesz mit takargatnunk bőrünkön, ha meg is jelennek rajtunk pattanások, mitesszerek, bőrünk biztosan élettel teli, ápolt és ragyogó külsejű lesz.

Amennyiben mégis úgy érezzük, szükségünk van egy kis támogatásra, inkább készítsünk egy természetes sminket, mintsem használjunk módosító effekteket. Egy könnyed, natúr sminkkel kiemelhetjük bőrünk legszebb területeit, miközben megőrizzük arcunk karakterességét, mimikáját és természetes szépségét.

Szabó Doris, az AVON sminkmestere a „kevesebb néha több” elvet vallja. Használjunk könnyed textúrájú termékeket természetes szépségünk kiemeléséhez, ne essünk túlzásokba az erősen pigmentált sminkekkel, törekedjünk mindig az eleganciára és a frissességre. A sminkmester kedvenc trükkjét alkalmazva, halványíthatjuk kirívó bőrhibáinkat, és természetes fényeket csempészhetünk orcánkra.

Ehhez nem kell mást tennünk, mint összekevernünk alapozónkat kedvenc hidratálókrémünkkel és egy ecset segítségével vékony rétegben felvinnünk arcunkra, így varázsolva tündöklővé és igazán természetes hatásúvá sminkünket. Ezt pedig elég mindössze egy szempillaspirállal, egy kis szemöldökfrissítéssel és némi fényt adó ajakápolóval vagy esetleg highlighterrel kiegészítenünk, máris social media kompatibilisek lehetünk anélkül, hogy elveszítenénk egyedi vonásainkat és természetes megjelenésünket.

A szakértők javaslatainak megfogadása mellett mégis a legfontosabb üzenet, hogy

fogadjuk el természetes önmagunkat, ne hagyjuk, hogy mások megszerkesztett művi fotói negatív hatással legyenek ránk és társainkra!

szépséget nem lehet bekategorizálni és meghatározott keretek közé szorítani, éppen attól vagyunk gyönyörűek, hogy mind különbözünk egymástól!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?