A Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.)

A Szűz  alapos, tiszta, rendszerető, takarékos ember.

A rendszeretet olykor mániás tisztaságba megy át nála, ahogy a spórolás is sokszor olyan nála, mintha a fogához verné a garast. Mindig van megtakarítása, gyakran tesz félre nem csak pénzt, hanem a kamrába is, felkészülve mindenre. Hajlamos felhalmozni készleteit, azzal a felhanggal, hogy így érzi magát biztonságban.

Vannak dolgok viszont, amikre kimondottan sajnálja a pénzt, például olyanokra, amik számára használhatatlannak tűnnek. Mindennek kell, hogy legyen valamilyen funkciója.

Nagy átlagban hűvös és tartózkodó természetű, ami takarhat ugyanannyira szerénységet, de túlérzékenységet is.

Művelt, magas intellektusú, kitűnő szellemi képességekkel bíró ember.

Szívesen tanul, jó az emlékezőtehetsége.

A humor nem a kenyere, gyakran nem érti a vicceket és megsértődik. Ezzel szemben sokszor panaszkodik és kritizál másokat.

Rendkívül körülményes és túlaggódó. Önbizalomhiányos, gyakran van kisebbségi érzése.

Megjelenése szerény, a praktikusság az öltözködésében is megjelenik: a kényelmes holmik kedvelője. Szereti az egyedi darabokat a lakásában, de régiségekkel is szívesen rendezi be otthonát.

A szűziesség nem abban nyilvánul meg, hogy kerüli a szexualitást, hanem inkább nagyon is megválogatja, kit enged ennyire közel magához. Vágyik az érintésre, gyengédségre, érzékiségre, de mindezt egy tüzesebb szerető tudja belőle kihozni.

Nem a kalandok híve, a hosszútávú, tartós kapcsolatokat részesíti előnyben.

Alapvetően nem vezető típus, de munkájában maximálisan precíz, alapos és szorgalmas, így emiatt felkérhetik vezető pozícióra. A munka hőse címet is elnyerhetné, hiszen szinte sosem hiányzik a munkából, nem ritkán ő megy haza utoljára.

Hobbija lehet az olvasás, de szereti az olyan tevékenységeket, amik a praktikusságra alapulnak, például: kötés, horgolás.

Az életében semmit sem tesz véletlenszerűen, inkább tudatosan készül a nyugdíjas éveire, nyugodt megélhetést szeretne magának és szeretteinek biztosítani.

Alapvetően önzőnek tűnhet, de ez csak kívülről látszik így, a családjáért bármire képes, önzetlenül.

Eleme a Föld, ennek megfelelően kissé földhöz is ragadt.

Kissé finnyás, válogatós, ráadásul hajlamos a hipochondriára. Cserébe rendszerető, tiszta és igényes.

Ha valaki egy Szűzzel kezd, akkor kösse fel a gatyáját és legyen tisztában azzal, hogy ő bizony megtalálja a filézett halban is a szálkát!

(kezdőkép: Pexels)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.