Az anyaság férfiszemmel 

Pofonegyszerű.

Oké, csak arra voltam kíváncsi, hogy a kedves anyukák figyelnek-e!

Manapság elég sok anyáknak szóló újság, honlap, blog, cikk, szobabicikli, stb. van. Most nem kategorizálnám ezeket, de maradjunk annyiban, hogy a könnycseppekkel és mártíromsággal körbeszegélyezett irományok nem tartoznak a kedvenceim közé.

Ja, meg azok sem, ahol a férfiaknak a kispadon van a helyük, hiszen kizárólag egy anya képes arra, hogy ,,normálisan” neveljen gyereket.
(Aha, azokra a normális gyerekekre gondolok, akikre rá kell szólni a játszótéren, hogy ,,Dömperke drágám, ugyan ne akard már láncfűrésszel leválasztani Pistike fejét, hidd el, nem nő már neki vissza!”)

Szerencsére az édesanyák többsége nem ilyen.

A szó legnemesebb értelmében véve egyszerű anyukák, akik mégis

valamilyen mágikus erő birtokában vannak.

Hogy miért? Sorolom.

Az édesanyák:

 

Mindegyike, egytől-egyig Samara Morgan

Jaja, az a kiscsaj a Körből, aki babázás helyett abban leli örömét, hogy a frászt hozza a gyanútlan tévénézőre.

Na de szerencsére nem arról van szó, hogy az anyukák egy kútban tengetnék az életüket (bár szerintem időnként nagyon szívesen elbújnának oda), hanem arról, hogy napokat képesek kibírni alvás nélkül.

És közben még a babát is ellátják!

 

Rejtett végtagokkal rendelkeznek

Nem állítom, hogy néha nem értékelem túl a tudásomat, de jó ideig abban a hitben éltem, hogy az ember ideális esetben négy végtaggal rendelkezik.

Aztán jött egy anyuka és kiderült, hogy

a frászt!

Az egyik kezével fogta a nagyobbik gyermeket, a másikkal tolta a babakocsit,

a harmadikkal… És hidd el, hogy megcsinálta!

Szerintem amúgy az extra végtagokat a szülőszobában kapják teljes titokban, vagy valami növesztőszert sejtek a háttérben, de mindenesetre VAN nekik!

 

Gondolatolvasók

-Agügügágá gigá! –  ,,mondja” a baba sírva, te meg hiába dajkálod, egyre hangosabban reklamál.

Ekkor belép az anyja a szobába, odaadja neki a barna plüssmackót, amitől angyali mosoly ül ki a kicsi arcára és békésen elalszik.

Te meg lefagyva nézel magad elé, hogy most ebben a sztoriban te vagy  a helikopter, vagy egy összeesküvés áldozata vagy?

 

Külön memóriakártya van telepítve a fejükbe

Nagy büszkén kihúzod a mellkasodat, hogy legalább öt mesét elő tudsz adni, ráadásul a különböző szereplőket különböző hangon megszólaltatva.

Aztán, az esti altatásnál megüti a füledet, ahogy becses párod felsorol vagy harminc mesét a kicsinek, majd megkérdezi: melyiket szeretnéd hallani?

És ha ez nem lenne elég: álmából felriasztva is tudja, hogy melyik fiókban van a zokni, a pelenka, a cumisüveg, az előke, meg aaazaz izé, amit a baba lába között kell bekapcsolni, stb.

 

Földönkívüliek

Nem csak azért, mert problémamegoldó képességük az Amerikai Egyesült Államok elnökével vetekszik.

Ugyan már, viccelsz?

Egyszerűen számukra nem létezik lehetetlen,

ha a gyermekről van szó.

Mindent megoldanak, az pedig már csak hab a tortán, hogy ha a szemük fényét baj éri, akkor Batman, Spiderman, Hulk, Zöld íjász de még Chuk Norris is elsőbálozó szűzlány lesz hozzájuk képest, olyan haragra gerjednek.

 

Nos, ilyenek hát férfiszemmel ezek a furcsa teremtmények, akik anya fedőnév alatt futnak, de ez senkit ne tévesszen meg…

Ugyanis valójában: szuperhősök.

 Hegyi László
Férfi titkok

 

2 thoughts on “Az anyaság férfiszemmel 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük