You are currently viewing Az okostévénk is lehet az edzőnk

Az okostévénk is lehet az edzőnk

A sport fizikai és mentális egészségünkre is jó hatással van, ezért nem véletlen, hogy az elmúlt hetekben sokaknak hiányoznak az edzőtermek, az uszodák vagy egyszerűen csak a csoportos órák hangulata.

A mozgás élményéről azonban otthonunkban sem kell lemondanunk: számos online edzésprogram között válogathatunk, melyekkel a képernyők előtt is aktívak maradhatunk – ebben ráadásul egy olyan eszköz is a segítségünkre lehet, amit egyébként jellemzően az esti kikapcsolódáshoz használunk. Az LG Magyarország szakértői most összegyűjtötték, hogyan segíthet az okostévénk abban, hogy otthonunkban is lendületben maradjunk.

Heti 150 perc mozgás

A fizikai aktivitás és a relaxációs technikák kiváló módot jelentenek kiegyensúlyozottságunk és egészségünk megőrzésére, hiszen csökkentik a vérnyomást és számos betegség kialakulásának az esélyét, ráadásul éberen tartják agyműködésünket és javítják a hangulatunkat is. A WHO ajánlása szerint heti legalább 150 perc közepes intenzitású mozgásra, 75 perc intenzív fizikai aktivitásra vagy a kettő kombinációjára lenne szükségünk. Ez pedig még az otthonainkban, kis helyen és eszközök nélkül is könnyedén megvalósítható.

Edzőterem a tévén

A tévé általában központi helyet kap a lakásban, és jellemzően pont a készülék előtt van a legnagyobb üres tér is. Ha próbáltunk már laptopon vagy mobiltelefonon lekövetni egy edzést, tapasztalhattuk, hogy nem túl kényelmes jobbra-balra rakosgatni a készüléket vagy egy kis képernyőről ellesni a gyakorlatok elvégzésének helyes módját. Ha okostelevíziónk van, bármilyen mobilos fitness alkalmazást pillanatok alatt nagyképernyős változatban láthatunk viszont az LG okostévéken elérhető vezeték nélküli képernyőtükrözés funkciókkal (iOS készülékekhez az Airplay, Androidos modellekhez pedig a Miracast, vagy LG TV Plus alkalmazás), így nem csak jobban fogjuk látni a gyakorlatokat, de az utasításokat is tisztábban halljuk majd. Az ingyenesen letölthető Nike Training Club edzőalkalmazás például akár hónapokra elegendő gyakorlatsort biztosít az otthoni testmozgáshoz.

Ha van valamilyen edzőgépünk, például szobabiciklink, elliptikus trénerünk vagy futópadunk, igazi kikapcsolódást jelenthet az, ha a szokásos sorozatnézés vagy hírolvasás helyett valamilyen távoli, nyugodt helyre utazunk el virtuálisan edzés köben. Az okostévénken megtalálható YouTube alkalmazás segítségével például online tekerésre indulhatunk a Francia Alpokba, de futhatunk London utcáin, egy 4K képminőségű erdőben vagy a floridai tengerparton is. Akkor sincs ok az aggodalomra, ha csak a kanapénknak jutott hely a tévével szemben: használjuk a reklámidőt, és abban a pár percben csináljunk meg néhány saját testsúlyos gyakorlatot, például fekvőtámaszt vagy guggolást! Ha minden reklámidőt vagy főcímdalt kihasználunk, jobb formába kerülhetünk, mint valaha.

Inspiráció a Netflixről

Bár a Netflixet általában az esti kikapcsolódással kötjük össze, a népszerű streaming platform a mozgáshoz is sok inspirációt adhat. Ha már csak a motiváció hiányzik az edzéshez, számos sporttal kapcsolatos dokumentumfilm között válogathatunk, az Arnold Schwarzenegger életéről szóló Pumping Iron például garantáltan meghozza a kedvet egy kis mozgáshoz. Természetesen az egyéb streaming platformokon is számos hasonló tartalmat találunk: az LG webOS okostévé-rendszerében például a Netflix, az HBO Go, az Amazon Prime, az Apple TV és Apple TV+ kínálatát is néhány kattintással érhetjük el.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?