You are currently viewing Az önmagunkra fordított idő a családunkra is pozitív hatással lehet

Az önmagunkra fordított idő a családunkra is pozitív hatással lehet

  • Olvasási idő:olvasási idő: 4 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Előbb a tavaszi fáradtság, majd a nagy nyári meleg: ilyenkor gyakran még enerváltabbnak, kimerültebbnek érezhetjük magunkat. Az összesűrűsödött teendők és kötelességek miatt nincs időnk felfrissülni, közben pedig nem is gondolnánk, mennyire fontos, hogy szánjunk időt a kikapcsolódásra is.

Andrási Betty pszichológus szerint az énidő nem csupán az önértékelésünket növeli, de jótékony hatással van kapcsolataink alakulására, valamint a gyermeknevelésre is.

Az idő, amit önmagunkra szánunk egyénileg változó, de énidőre alapvetően mindenkinek szüksége van, így érdemes felmérnünk, számunkra mi okoz feltöltődést. Lehet ez egy teljes nap, amit kedvenc tevékenységeinkkel töltünk, de elég lehet egy negyedóra is, amit egy magazin lapozgatására szánunk egy csésze finom tea, vagy koffeinmentes forró ital mellett. A lényeg, hogy merjünk időt szakítani önmagunkra, mert ez is hozzátartozik a szükségleteinkhez.

Ha folyton fáradt, kimerült vagy, ha hamar felkapod a vizet, ha stresszes vagy, esetleg úgy érzed, kiégtél és mások szívják az energiádat, – mondja Andrási Betty, pszichológus – vagy éppen azt érzed, másokért élsz, de nem tudsz nemet mondani, ha azt érzed nem csináltál mostanában semmi olyat, ami feltölt, és mindenki fontosabb nálad, akkor valószínűleg egy kicsivel több énidőre van szükséged.

Ami pedig nagyon fontos, hogy nincs olyan, hogy rosszul eltöltött énidő, hiszen csak az számít, hogy boldoggá tegyen minket.

Az INKA gabonakávé jó választás lehet pár önmagunkban eltöltött perchez akár este is, hiszen egészséges gabonákból készül és koffeinmentes.

A márka küldetésének tekinti, hogy felhívja a figyelmet az énidő fontosságára. Ennek népszerűsítésére a közelmúltban szabadtéri jógaeseményt rendezett a Füvészkertben, ahol a résztvevők csodálatos napsütésben élvezhették a napindító hatha flow, a gerincjóga vagy éppen a Yin Yang jóga áldásos hatásait Kanizsár Dorottya jógaoktató segítségével.

A gyönyörű környezet, a halk relaxációs zene és a szép tavaszi idő mellett képzett baristák gondoskodtak a vendégek jó közérzetéről és kényeztető gabonaitalaikról.

A márka azokra az édesanyákra is gondolt, akiknek nehéz sorsuk miatt nem sok lehetőségük van, hogy önmagukkal is foglalkozzanak.

A praktikus jógamatracok jó szolgálatot tehetnek az anyaotthonokban élő mamáknak és gyermekeiknek, így ezek az INKA felajánlásával a „RÉS” Szociális és Kulturális Alapítvány Családok Átmeneti Otthona tulajdonába kerültek, természetesen jó néhány csészényi INKA gabonakávéval együtt.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?