Barátság extrákkal? Justin Timberlake kedvéért még ezt is bevállalnánk…

Justin Timberlake 1981. január 31-én született Memphisben, Tennessee államban, Randall Timberlake és Lynn Bomar gyermekeként.

1985-ben szülei elváltak, majd mindketten újraházasodtak. Mikor Justin 5 éves volt, édesanyja hozzáment Paul Harless bankárhoz. Apja pedig egy baptista templomban volt a kórus vezetője. Édesapjának második feleségétől született három féltestvére, akik közül az egyik nem sokkal a születése után meghalt. Az ő emlékére íródott Justin kiadatlan dala, a “My Angel in Heaven”.

Justin Millingtonban nőtt fel. Első énekesi próbálkozásai a 90-es évek elején voltak, amikor country zenékkel lépett fel a “Star Search” (Sztár Kerestetik) című műsorban, mint “Justin Randall”.

1993-ban csatlakozott a már akkor sikeres “Mickey Mouse Club”-hoz. Itt találkozott először későbbi barátnőjével, Britney Spearsszel és későbbi turnétársával, Christina Aguilerával, és majdani csapattársával, JC Chasez-vel is.

Mikor 1994-ben a show befejeződött, akkor fogalmazódott meg Justin és Chasez fejében egy banda alapítása. Lou Pearlman producer fel is kereste őket, és megalakult az ‘N Sync, melynek Justin lett a frontembere.

A zenekarral hat Grammy-díjat is bezsebeltek.

2002-ben szólókarrierjének első állomásaként megjelent bemutatkozó albuma, a Justified (Indokolt) címmel, melyből több mint 7 millió darabot adtak el világszerte.

Ezt követte a FutureSex/LoveSounds-album, melyet 2006-ban jelentetett meg. 2007 májusában létrehozta saját kiadóját is, a Tennman Recordsot.

2006 és 2007 között a legnépszerűbb előadónak is mondhatjuk, második albumából 2007 novemberéig több mint 9 millió korong kelt el.

2007 és 2012 között azonban szüneteltette az énekesi karrierjét, és a színészkedést részesítette előnyben.

Játszott a “The Social Network”-ben (A közösségi háló), a “Bad Teacher”-ben (Rossz tanár) és a “Friends with Benefits”-ben (Barátság extrákkal).

2013-ban ismét énekelni kezdett, sőt megalkotta az új albumát, a “The 20/20 Experience”-t. Az albumot pedig egy kislemez, a “Suit & Tie” előzte meg.

A 6 Grammy-díj mellett Justin 4 Emmy-díjjal is büszkélkedhet.

Sikeres zenei és színészi pályája mellett van egy lemezkiadó cége (Tennman Records), egy divatmárkája (William Rast) és éttermei (Destino, Southern Hospitality) is.

Szerelmi élete is már a Mickey Mouse Clubban elkezdődött, ahol Britneyvel fűzték romantikusabbra a szálakat. A kapcsolatnak 2002 márciusában szakadt vége. Justin meg is énekelte akkoriban a Cry Me A River című számában fájdalmait.

Később Justint több hölggyel is szóba hozták. Többször hírbe hozták Britney előtt Beyonce Knowles-zal és a Black Eyed Peas énekesnőjével, Stacy Fergusonnal (Fergie-vel). 2002 júliusában Janet Jacksonnal került közelebbi kapcsolatba, majd 2002 közepén elkezdett randizni Jenna Dewan táncos-színésznővel, aztán a szintén színész Alyssa Milanóval járt 2002 szeptembere és októbere között.

Cameron Diazzal 2003 áprilisában találkozott a “Nickelodeon Kids’ Choice Awards” gálán, és ezután randevúzni is kezdtek. Kapcsolatukat azonban csak 2006 decemberében tették hivatalossá, miután együtt jelentek meg a Saturday Night Live rendezvényen.

Majd miután megjelent 2007 januárjában Justin videóklipje, a “What goes around…comes around”, akkor a sajtóban felröppent egy hír, hogy Justin Timberlake és Scarlett Johanson egy pár. Nem sokkal később szakítottak, a pletyka viszont továbbra is alaptalannak bizonyult.

2007 januárjában közös képek jelentek meg Justinról és Jessica Biel színésznőről, először barátibbak, majd egyre inkább romantikusak. Azonban 2011-ben váratlanul szakítottak, majd később viszont újra egymásra találtak: 2011 decemberében Justin meg is kérte Jessica Biel kezét.

A pár 2012. október 19-én összeházasodott és 2015. január 31-én, a 34. születésnapján jelentette be, hogy Jessica várandós első gyermekükkel. A kisfiú a Silas Randall Timberlake nevet viseli.

Justint két neves magazin, a Teen People és a Cosmopolitan is a Legszexisebb Férfinak választotta. 2009 februárjában Timberlake kapta a “legstílusosabb Amerikai férfi” címet a GQ magazinban, sőt 2011-ben a 49 legbefolyásosabb férfi közé is választották.

Mi pedig szeretjük úgy, ahogy van!

(képek: Pinterest)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.