You are currently viewing Bőrápolási, kozmetikai inspirációk – A cellulit és fogyasztó kezelések 1. (képekkel!)

Bőrápolási, kozmetikai inspirációk – A cellulit és fogyasztó kezelések 1. (képekkel!)

Bár most nem tapasztaljuk, de az első napsugarak már jelzik, hogy hamarosan itt a bikiniszezon. Te felkészültél rá? Ha nem, válassz ezek közül a kezelések közül! Mesterkozmetikus szakértőnk, Oláh Szilvia összeszedte a kozmetikai cellulit/fogyasztó népszerű eljárásokat.

De mi is az a cellulit?

Más néven narancsbőr, a bőr rendellenessége. Sajnos ez az esztétikai probléma a nők 90 %- át érinti. A zsírsejtek matracszerűen kidomborodnak. A cellulit anyagcserezavar a kötőszövetben. A bőr alatti zsírszövet egyenetlen eloszlása, ami nyirokpangással jár. Zsírból, vízből, méreganyagból kocsonyaszerű csomók felhalmozódása. Nem csak kozmetikai probléma, mert a zsírsejtek felhalmozódása nyomja az idegsejteket- és hajszálereket, az anyagcsere-folyamat is akadályoztatva van.

A cellulit kifejlődését gyorsítják:

mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, túlzott szénhidrát bevitel, stressz, dohányzás, kevés víz fogyasztás

Fokozatai:

0.összecsípéskor nem jelentkezik cellulit

1.a párnácskák csak a bőr összecsípésekor jelentkeznek

2.a párnácskák csak álló helyzetben láthatók. Fekve még nem.

3.álló és fekvő helyzetben is láthatóak.

De mit tehetünk ellene?

Íme a kezelések a teljesség igénye nélkül:

Izomstimulációs kezelés

Ezzel a kezeléssel izmainkat fogjuk munkára, hogy testünk formásabb, bőrünk feszesebb legyen, nyirokkeringési rendszerünk és anyagcserénk felgyorsuljon, ezáltal a felhalmozódott zsír és a narancsbőr csökkenjenek. Amikor meg akarjuk mozdítani valamely testrészünket, agyunk egy vagy több elektromos impulzust küld az adott izomnak, ezáltal az összehúzódik.

A stimulációs jeleket az izmok fölé helyezett gumi elektródák segítségével juttatjuk el azok motorikus pontjaira, ami összehúzódásukhoz vezet. Az izmok mozgása akaratunktól független. Ezeket az összehúzódásokat folyamatosan ismételve és kombinálva érjük el a kívánt hatást.

4 órai tornának felel meg 1 alkalom kezelés! A készülék az egyik leghatékonyabb módszer, a kilók és a narancsbőr elleni „harcban”: ultragyors méretcsökkenés, karcsúsítás, súlycsökkenés, cellulit-kezelés, különböző testrészek emelése,lifting (has,derék,mell, karok, csípő, fenék, comb), szülés utáni helyreállítás (medence, has), izmok tónusfokozása, testtartás javítása

Lipo lézer kezelés

Az alakformáló és testzsír-csökkentő eljárások között a legújabb a Lipo lézeres kezelés. (Laser-lypolisis) Ez a forradalmi eljárás a zsírsejteket célozza meg. A kezelőfej lézerdiódáiból kibocsájtott lézersugár a zsírszövetet veszi célba, majd az emberi test a saját lebontó mechanizmusával távolítja el a kezeléstől szétesett zsírsejteket.

A kezelés eredménye azonnal látható! Kezelésenként 2-4 cm kerületcsökkenés érhető el. Az eredményes kúra 8 -10 alkalmas, és heti két alkalommal 4 -5 héten keresztül történik. Ez az időtartam biztosítja a szervezetnek kezelések között a szétbontott zsírsejtek teljes kiürítését.

Az eljárás lényege, hogy a zsírsejtben fotokémiai reakció megy végbe. Ennél az eljárásnál a zsírsejt membránhártyája áteresztővé válik, és így intenzíven és könnyedén meg tud indulni a zsírok- és méreganyagok ürülése. A zsírsejteknek nem szükséges a regenerálódási idő, így akár heti háromszor is biztonsággal végezhetünk kezeléseket.

SŐT! A mikrokeringés beindulásával a kötőszövet is regenerálódik, rugalmassá, feszessé válik. A lézer fotoporációs fényimpulzusok hatására a zsírszövet rezgésbe jön, aktiválódik a vérkeringés, a zsírsejtek sejtmembránja féligáteresztővé válik, így könnyen kiürülnek a zsírok. A kezelés végére a kiürült zsírsejtek összetöpörödnek, így az eredmény már a kezelés után látványos, egy kezelés után 2-4 cm-rel kisebb körfogatot jelent.

A LIPOLASER lézerfénye képes fokozni a környező kötőszövet kollagén- és elasztintermelését, tehát nem csak az alakot formálja, és fogyaszt, hanem a kezelés során megfiatalítja, feszessé teszi a bőrt.

 

Kavitációs ultrahangos zsírbontás

A kavitáció egy fizikai jelenség, mely akkor következik be, ha egy anyag a folyadék fázisból – a nyomás esése következtében – hirtelen gáz fázisba megy át.

A kavitációs kezelés során alkalmanként 2-3 centiméter zsír is “leolvadhat” a has, csípő, comb, lovaglónadrág, fenék, vagy a felkar területén felhalmozódott és lerakódott “makacs” zsírfeleslegből.

Ez a forradalmian új kezelési mód maximális biztonsággal alkalmazható az alábbi problémákra:

narancsbőr (cellulit) kezelésére, zsírpárnák eltüntetésére, a nyirokkeringés javítására

A kezelés menete:

A kezelés teljesen fájdalommentes, ezért ellentétben a sebészi beavatkozásokkal itt nincs szükség altatásra, érzéstelenítésre. Egészségtudatos táplálkozás és mozgás mellett csak a kívánatos területekről történik a zsírszövet csökkenése.

A kavitációs kezelés a zsírsejtek lebontásával, számuk végleges csökkentésével fejti ki hatását. A zsírbontás a zsírsejtek hatékony roncsolása által jön létre a környező szövetek, erek és idegek károsítása nélkül.

 

Vákuumos zsírtörés

A vákuumos technológiával végzett alakformáló kezelések fő célja a zsírbontás. Ennek egyenes következménye, hogy a kezelések elsődleges célterületei a has, a csípő, a fenék és a combok, de a készülék speciális fejkialakítása lehetővé teszi olyan területek eredményes kezeléseit, mint például a hát, a felkar és a toka.

Narancsbőr kezelés:

Az élettanilag indokoltnál nagyobbra növekedett zsírsejtek által elszorított mikrokeringés, és a méreganyagok felhalmozódásának egyenes következménye a jól ismert cellulit különböző fokozatainak kialakulása. Ebből adódóan a cellulit problémákat csak akkor kezelhetjük hatékonyan, ha a zsírsejtek méretének csökkentésével az eredeti szövetállapot helyreállítását célozzuk meg. A zsírsejtek méretének csökkentésével a kötőszöveti anyagcsere folyamatok helyreállnak, mely elindítja a cellulit leépítését. A zsír a nyirokrendszeren és a vénás rendszeren keresztül távozik, és a szervezet kiválasztó rendszerei által ürül ki a szervezetből.

A kezelés biológiai és élettani alapjai:

A vákuum masszázs anyagcsere fokozó hatásaként, javul a tápanyagellátás, ami a szövetekben lévő salakanyag eltávozását is elősegíti.

A testkezelések során:

Fogyasztás és feszesítés történik a kar-, fenék-, mell-, has-, toka területein, ezen kívül nyirokdrenázs, narancsbőr, és stria kezelése is.

Folytatjuk…

(képek: Pixabay, Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?