You are currently viewing Bőrápolási, kozmetikai inspirációk – A cellulit és fogyasztó kezelések 2. (képekkel!)

Bőrápolási, kozmetikai inspirációk – A cellulit és fogyasztó kezelések 2. (képekkel!)

Múlt alkalommal szakértőnk, Oláh Szilvia mesterkozmetikus segítségével bemutattuk a szuperhatékony cellulit és fogyasztó kezelések 1. részét >>> , most pedig itt a folytatás!

Termoreaktív hatású aromaterápiás testtekercselés

Az aromaterápia és a fáslizó módszer kombinációja a legújabb, legtermészetesebb, és leghatékonyabb testkezelési módszer az esztétikai kozmetikában.

Alkalmazási területei:

fogyasztás, testkörfogat csökkentése cm-ben, cellulit (narancsbőr) kezelése, salaktalanítás és méregtelenítés, kötőszövet rugalmasítása, feszesítése, seprű- és visszerek kezelése és halványítása

A módszer a hideg-meleg effektuson alapul.

A kezelés során felhasznált hatóanyagok és illóolajok a kezelt testfelületen először jelentős vérbőséget és hőérzetet okoznak (akár 40-42 fokot), ami azonban kb. 20-30 perc múlva erős belső lehűlésbe vált át.

Testesebb vendégek esetében ez a hatás kb. 40 perc múlva jelentkezik, ilyenkor a kezelés hosszának időtartama is párhuzamosan megnövekszik.

A test először a kezelt testfelületen jelentkező meleg hatásra reagál, majd az ezt követő belső hideg hatására fokozott mértékben akár négyszeres gyorsasággal kezdi el lebontani a korábban bevitt és elraktározott tápanyagokat, így biztosítva azt, hogy a szervezet belső hőegyensúlya a lehető leggyorsabban helyre álljon.

A kezeléssorozat 10-12 kezelésből áll, személyre szabottan, kezelésenként kombinálva.

A kezelés hosszúsága a vendég testalkatától függően 70-90 perc.

Aromafáslizás lépései:

vendég állapotának felmérése, a problémás, kezelendő testfelületek aromaolajos bemasszírozása, a kezelt testrészek fóliázása és a vendég kényelembe helyezése, kb. 50 perc pihenés.

A hatóidő lejárta után bőrpuhító, feszesítő és regeneráló utókezelő krémek bemasszírozása.

 

Rádiófrekvenciás kezelés

A bi-, tri- vagy multipoláris rádiófrekvencia biológiai hatásai:

A termikus hatás és elektromágneses hatás a bőrben pozitív irányú változásokat hoz létre.

Magasabb hőmérsékleten az enzimek aktívabbak, a sejtek anyagcseréje nő, nagyobb az oxigén felhasználásuk is.

A kialakuló vérbőség megszünteti a mikrocirkulációs zavart, emiatt a sejtek tápanyagfelvétele és salakanyag leadása javul, jobb lesz a szöveti oxigenizáció, mely megszünteti a szöveti acidozist.

Javul a nyirokelfolyás is, mely tovább optimalizálja az alapállomány funkcióit.

A lokális immunműködés is pozitívan változik a magas hőmérséklet.

Kezelés előtt

A kezelés menete:

A rádiófrekvenciás kezelőfeje fájdalommentesen juttatja az energiát a bőrbe, s egyenletesen melegíti fel az irhát és a bőralját, miközben a bőrfelület kevésbé melegszik fel. A természetes szöveti ellenállás következtében keletkezett hő fokozza a sejtek belsejében az oxigén felhasználását és hosszútávon elősegíti a fibroblasztok működését.

A hő hatására a rugalmas és kollagén rostok területén ún. „shrinking” jelentkezik, mely jól látható feszesedést eredményez. Ez a rádiófrekvenciás kezelés vendégek számára is azonnal látható eredményének magyarázata.

A bipoláris kialakítás révén a kezelés az arc zsírszövetére, mely a bőr alápárnázottságát adja, nincs hatással.

Innovatív megoldás a kezelőfej felületének folyamatosan ellenőrzött hőmérséklete, melynek révén a készülék pillanatról pillanatra szabályozza a rádiófrekvencia teljesítményét. A Computerized Temperature Control of Radiofrequency (CTCRF) révén a szaruréteget megóvja a túlzott felmelegítéstől, így alapvetően különbözik a hőmérséklet ellenőrzésre nem képes készülékektől.

 

Krioterápia

Arról van szó, hogy a pácienst szélsőséges (-120 °C és -170 °C közötti ) hőmérsékleti hatásnak teszik ki, 2 -3 perces időtartamra. Ennek következtében az alany hormonális és biokémiai változásokon esik át, ezáltal jelentős mértékben növekszik a fájdalomcsillapítás iránti fogékonysága és ugyanakkor erőteljes pszichés serkentő hatás is kialakul.

Egyetlen kezelés után fokozódik a bőr és a nyálkahártyák, valamint a belső szervek vérkeringése. Ezen kívül megfigyelhető az ödémák csökkenése is, a páciens gyulladáscsökkentő hormonjainak fokozott termelődése következtében.

A kezelés alatt az immunrendszer stimulációja történik, amely, ezáltal felülvizsgálja az emberi szervezetet, stabilizálja a hormonháztartást, az anyagcserét, és növeli az endorfintermelést (a boldogság hormonok termelését), amely egy bizonyos ideig fennmaradó jó közérzetet hoz létre.

Egy egész sor biokémiai folyamat megy végbe a szokatlanul alacsony hőmérsékleten. Ez a folyamat nagyobb mennyiségű energiát emészt fel, ami a zsírok oxidációja által történik, a víz és a széndioxid elválik. Ez a tény bizonyítja a technológia hatékonyságát a túlsúly probléma és a narancsbőr kezelések esetében is.

A kezelés alatt a páciensek bőrhőmérséklete lecsökken 0-5 Celsius fok közé, majd pedig a vérkeringés fokozódásának hatására felmelegszik 35 fokig (a bőr hőmérséklete normál állapotban 32,5 Celsius fok). Ez a kiegyensúlyozásra törekvő hőmérsékletnövekedés 1,5-3 órán át tart, mely idő alatt 1000-2000 kcal energiát éget el a szervezet.

A szervezet az extrém külső körülményekre úgy válaszol, hogy a működéshez szükséges tartalékokat úgy veszi igénybe, hogy azokat nem meríti ki. Ezekben a folyamatokban a szervezet öngyógyító mechanizmusai vesznek részt.

Kiegészítésként manuálterápiát is alkalmazhatunk, nyirokmasszázs

vagy cellulit-masszázzsal kombinálhatjuk a gépi kezeléseket.

Melyiket próbálnád ki szívesen?

Ha a vákuumos kezelés vagy egy jó kis cellulit masszázs felkeltette az érdeklődésedet, akkor várlak én is szeretettel!

Szilvi
Az én időm szépségszalon

(fotók: Oláh Szilvia, Pixabay, Pinterest)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Ehhez a bejegyzéshez egy hozzászólás érkezett.

Vélemény, hozzászólás?