You are currently viewing Bőrápolási, kozmetikai inspirációk – Tavaszi bőrápolás 4 lépésben

Bőrápolási, kozmetikai inspirációk – Tavaszi bőrápolás 4 lépésben

A vitaminokban szegény táplálkozás, a zord, téli időjárás, a fűtés, a kevés mozgás a friss levegőn, a napfény hiánya megviseli egész szervezetünket, így a bőrünket is. De most hogy itt a jó idő, ami olykor túlzottan is nyárias már, a bőrünkre még fokozottabban oda kell, illik figyelni.

Ebben segít az alábbiakban Oláh Szilvia kozmetikus mester szakértőnk.

Pár fontos lépés, hogy ezt hogyan is tegyük:

1.Arckezelés: Tavasszal nagyon fontos a bőr alapos kitisztítása. Ha valaki nem jár rendszeresen kozmetikushoz, legalább tavasszal menjen el egy alapos arckezelésre. A kozmetikai arckezelés során a mitesszerek, pattanások szakszerű eltávolításán túl tápláló, hidratáló hatóanyagokat bejuttatunk a bőrbe, ezzel javítjuk a száraz, víz- és vitaminhiányos bőr állagát.

 

2.Vitaminpótlás belülről: Vitaminokkal is tehetünk a tavaszi vitaminhiány ellen (legalább multivitamin komplexet szerezzünk be), bár jobb, ha sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk. Igyunk 1,5-2 folyadékot, de leginkább a testsúlyunkhoz mérten minden 30 kilogrammonként 1 litert!

 

3.Fényvédelem: Ki nem élvezné a napfürdőzést? Vigyázzunk, mert a tavaszi napsugárzás is tartalmazza a legtöbb ibolyán túli sugarakat. Fontos, hogy védjük a bőrünk a káros napsugárzástól! A fényvédők csökkentik a napfény káros hatásait. Részben elnyelik az ibolyántúli sugarakat, óvják a bőrt a túlzott vízleadástól, kiszáradástól. (Korábbi cikkünk a fényvédőkről itt olvasható >>>) A fokozatosságra intenék mindenkit, mert a tavaszi napsugárzástól is csúnyán leéghet a bőrünk, főleg amikor hirtelen 27-28 fok lesz és egész nap szabadtéren vagyunk.

 

4.Otthoni ápolás: Szeles tavaszi reggelen fontos, hogy mosakodás után krémezzük be arcunkat, kezünket a bőrtípusnak megfelelő hidratáló krémmel. (Ha nem tudod pontosan, milyen is a bőrtípusod, kérdezd meg kozmetikusodat! Mert a „minden bőrtípusra” az azért közel sem igaz!) Ahogy már javasoltuk korábban is, tegyük ezt nedves kézzel, mert így könnyebben felszívódik a krémünk!

Ne spóroljuk meg a reggeli és esti krémezést, de legalább a reggeli feltétlenül legyen meg!

Amilyen változékony az idő mostanában, egy napon belül megtapasztalhatjuk az időjárás tavaszi szeszélyességét, szélsőségeit is!

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?