You are currently viewing Ciao! – avagy az első randi margójára

Ciao! – avagy az első randi margójára

  • Olvasási idő:olvasási idő: 4 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

A társkereső oldalon a következőként írta le magát: tehetséges és bohém tabudöngető. Fiatal nő létére szép karriert futott már be. Látni engedi a hibáit és a titkait.

Viccet csinál komplikált, egymásnak ellentmondó érzésekből és szokásokból. Kissé sznob, kissé énközpontú, kiszámíthatatlan, de nem megbízhatatlan. Ragaszkodik a véleményéhez, mégis érzékeny és romantikus.

Ha erre valaki kattint, akkor az már egy izgalmas kezdet. Kattintottak és a nő az első randevú olasz köntösbe csomagolt vacsoraestjén találja magát.

Tonhalsaláta

Összefut a nyál a szájában. A tonhalra hivatkozva megehetné az összes majonézes szószt és focacciát. Falánkság! Villant fel a vészvillogó az agyában. Még a végén megvastagodna a dereka! Még mit nem!

Vajon a férfi vele szemben el tudja egyáltalán képzelni, hogy milyen nehéz nőnek lenni? Biztosan nem. Azonban nem akar túl hamar ítélkezni felette. Véleményt alkotni ráér később is.

Húsleves töltött tortellinivel

Az első randevún egyáltalán tudjunk magunkat adni? A legkisebb mozdulat is sokkal nagyobb jelentőséggel bír. A férfi elemzi őt. Rendetlen, talán kissé ideges, azonban ellenállhatatlanul barátságos. Talán már azt is észrevette, hogy milyen nehezen választja ki az ételt? Azt, hogy jelenleg milyen belső csatát vív, semmiképpen sem az első randira tartogatja. Talán később. Nem kell még csak sejtenie sem, hogy minden nap testképzavarral küzd. Gondolja csak azt, hogy az alakja genetikailag kódolt szerencse. Talán, ha rendes ételt választ, akkor azt sugallja, hogy nemcsak a gasztronómiát élvezi, hanem az élet egyéb örömeit is habzsolja.

Spaghetti alla bolognese

Nem, nem ezt keresi. Bizonytalan magában és ettől még dühössé is válik. Gyors döntésre szánja el magát. A tűzzel fog játszani és bátorságát megmutatva merész ételt fog választani.

Választ: cozze e vongole alla marinara.

Bevállalós. Nyitott az újra. Kalandor. Egyértelműen a férfi tudtára adta, hogy igenis ő más, mint a többi cafka. Merészen ejti ki a száján a rendelését. Csak bízni tud abban, hogy a pincér nem neveti ki az akcentusát, leleplezve a színi előadást. A férfi pillantásában meglepettség vehető ki. A nő piszkosul élvezi a hatást. Természetesen halványlila gőze sincs arról, hogy mit rendelt. Az étlapon apró betűkkel a következő olvasható:

Feketekagyló, vénuszkagyló paradicsomos mártásban

Halvány undor jelenik meg az arcán, mivel biztosan ehetetlen. Különösebben nem hatja meg a felismerés, maximum elterelésképp eszik pár falatot a férfi tányérjáról is. Vagy rendel desszertet. Vagy csak egyszerűen sokat fog beszélni.

A férfi a pincérre néz és megszólal: Ugyanazt kérem.

Az egész választás semmitérőnek bizonyult! Hirtelen villámcsapásként súlyt le rá, hogy ez a férfi egy dögunalom! Eddig csupa közhelyes dologról beszéltek.

Az egész randi banális! A terve egyszerű és kegyetlen: két falatot fog enni, majd rosszullétet színlelve a lehető leghamarabb távozik. Ebből a férfiból soha többet nem fog kérni!

Ciao!

Kirizs Kornélia

(kezdőkép: Unsplash)

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?