You are currently viewing Divat és stílus inspirációk – Stílustippek alacsony lányoknak – képekkel!

Divat és stílus inspirációk – Stílustippek alacsony lányoknak – képekkel!

Bizonyára sokatokat foglalkozhat a téma, hogy alacsonyként hogyan tudnátok úgy öltözködni, hogy egy kicsit magasabbnak tűnjetek. Szín- és stílustanácsadó szakértőnk, Puhala Emese megoszt veletek egy pár olyat trükköt, amivel rögtön jó pár centit “nőhettek”.

A nude magassarkú 

Ez a sokat emlegetett alapdarab nem hiányozhat senki ruhatárából, de alacsony lányoknak szinte kötelező. Azt ugye tudjuk, hogy a nude cipő akkor nude (vagyis magyarul bőrszínű), ha valóban hasonló a lábfejünk bőréhez. Ugyanis ha megegyezik, vagy közel azonos színű, akkor egyrészt nem számít külön színnek az öltözékünkön belül, másrészt pedig összhatásában olyan, mintha a lábunk meghosszabítása lenne, vagyis legalább 5-10cm-rel magasabbnak fogsz benne tűnni.

Tetőtől talpig egy színben

Ha tetőtől talpig egy színbe öltözöl (cipő, harisnya, nadrág vagy szoknya, felső), akkor az vizuálisan nyújtani és karcsúsítani fog. Ez elérhető egyetlen színnel, de egy ún. monokróm szettel is – amikor egy szín több árnyalatát viseled. Ugyanezt a hatást tudod elérni pl. egy egyszínű overállal is.

 

Megfelelő hosszak 

Kis termetű, alacsony növésű lányoknál leginkább a nadrág, szoknya és kabát hossza az, ami a legszembetűnőbb, és nagyon nem mindegy, hogy milyet választasz. A maximális hossz térdig érő legyen. Ennél már csak rövidebb fazonokat érdemes viselned. A lábszárközépig érő fazonok szigorúan tiltólistásak! Részleteztem már korábbi cikkben a vízszintes vonalak “áldásos” hatását, miszerint minden vízszintes vonal ott, ahol elvág, az bizony összenyom, és még vaskosabbnak is mutathatja az adott testrészt.


A cipő fazonja
 

Továbbgörgetve az előző elméletet, ez bizony ugyanígy érvényes a cipőkre, mert egyes fazonok szintén elvághatnak bokában. Ilyenek a pántos cipők, szandálok, de bizony a bokacsizmák is, amelyekkel érdemes csínján bánni. A bokacsizma akkor tud működni, amikor az hasonló színű a harisnyához, vagy a nadrágodhoz, és nem képez egy látható vonalat a bokádnál.

Ha az alacsonyak, vagy éppen a magasak táborát képviseled, és segítségre szorulsz a megfelelő fazonok, színek, hosszak világában, keresd Emesét bizalommal!

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?