You are currently viewing Egy szín mindenek felett? – Ilyen a tengerészkék!

Egy szín mindenek felett? – Ilyen a tengerészkék!

Színtanácsadóként naponta találkozom azzal a kérdéssel, hogy van-e olyan szín, ami mindenkinek jól áll. És erre azt kell, hogy mondjam, hogy van bizony!

Most biztosan arra gondolsz, hogy ez a szín nem lehet más, csak a fekete. Hiszen ismerjük a mondást, hogy „Egy kis fekete ruha minden nő ruhatárába kell!”.

Csakhogy a fekete szín nagyon sok embernek nem áll jól. Mi lehet ennek az oka?

A színtípus szerinti öltözködés lényege, hogy a saját adottságainkat olyan színekkel párosítjuk a ruházatunkban, melyek harmonizálnak a külsőnkkel.

Alapvetően 3 tulajdonsággal jellemzünk egy színt, ugyanúgy, ahogy a bőrünk, szemünk és hajunk árnyalatának vizsgálatakor is ezeket a tényezőket vesszük figyelembe: számít a hőérzet, hogy az adott szín meleg vagy hideg-e, a sötétségi és világossági faktor és a telítettségi szint. Ezen tulajdonságok alapján csoportosítjuk a színeket 12 csoportba és általánosságban elmondható, hogy adott típusú embernek ugyanabba a típusú színcsoportba tartozó színeket érdemes viselnie.

Mégis van egyetlen olyan szín, amit mindenki bátran viselhet, így érdemes bevásárolni belőle. Mielőtt azonban kiderül, hogy melyik ez a szín, elmondom, mi ennek az oka. A szóban forgó szín mindhárom említett tulajdonság szempontjából a skálán nagyjából középen helyezkedik el, azaz se nem túl hideg, se nem túl meleg, nem is túl sötét, de nem is világos és a telítettsége is közepes értéket mutat, így kellően semleges ahhoz, hogy bármilyen típusú emberen támogatólag jelenjen meg.

Ez a szín pedig nem más, mint a tengerészkék, vagy angolul navy blue!

Gondoltad volna? Ha nem tudod, hogy te milyen színtípus vagy, de szeretnél biztosra menni, javaslom, hogy szerezz be minél előbb egy tengerészkék darabot, azzal nem lőhetsz mellé!

Tóth Eszter
személyi stylist, szín- és stílustanácsadó

(képek: Pexels)

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?