You are currently viewing Éljen a retro, a hajviselet terén is!

Éljen a retro, a hajviselet terén is!

A divattól elkezdve a kiegészítőkön át, a zenében, a sminkben is hódít a retro, miért kerülné el pont a haj-divatot? Lássuk, melyek azok a frizurák, melyeket elleshetünk nagyszüleink fotóiról, és rajtunk is tökéletesen mutatnak.

Az örök klasszikusok, a plasztikus formák sosem mennek ki a divatból, így érdemes velük bátran kísérletezni.

Rövid hajunkon fussunk át vékony kúpvassal, rázzuk szét a frizurát, majd fixáljuk – máris kész a 2000-es évekre átadaptált Angela Davis-frizura.

A félhosszú hajnak hihetetlen volument és csodás tartást ad, ha a töveken átdolgozunk némi tőemelő port, alaposan összerázzuk, majd a búbrészt magasra tupírozzuk, fixáljuk és kissé hátrafésüljük plsztikusra. Csak egy -újra divatos- széles hajpánt és készen is van az igazi klasszikus femme fatale frizura!

A hosszú, félig összekötött hajba készíthetünk 1-1 játékos csigát, melyet rögzítsünk láthatatlanul hullámcsattal. A II. világháború korszakára jellemző kifejezetten nőies kultikus stílus most is romantikát és erőt kölcsönöz egyszerre viselőjének.

Félhosszú, vagy hosszú hajunk alját ujjainkra tekerve és tarkónknál tincsenként megtűzve szintén egy igazán nőies, örök klasszikus frizurát kapunk.

Akár buliba, akár a hétköznapokon, éljen a retro-frizura!

Lattmann Eszter
mesterfodrász-szakoktató

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?