You are currently viewing Ezek a legvonzóbb hazai úticélok Pünkösdkor

Ezek a legvonzóbb hazai úticélok Pünkösdkor

 • Olvasási idő:olvasási idő: 4 perc
 • Bejegyzés kategória:#egyésmás
 • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

A soron következő, pünkösdi hosszú hétvége a negyedik extra üdülési lehetőség az évben. A Szallas.hu foglalási adatai alapján 32 százalékkal nő a forgalom a tavalyi év pünkösdi időszakához képest.

Az átlagos foglalási érték 46 ezer forint ezen a hosszú hétvégén. SZÉP-kártyás fizetést a vendégek 14 százaléka jelölt meg előzetesen, esetükben a foglalás átlagértéke jóval magasabb, 86 ezer forint. Az adatbázisunkban azt látjuk, hogy a SZÉP-kártyások jellemzően hosszabb kikapcsolódást választanak – magyarázta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. – Esetükben 2,24 éj a foglalás átlagos hossza, míg a többieknél 1,94 éjszakára szól.”

A legdrágább üdülés közel 1 milliót kóstál, a legolcsóbb mindössze 2500 forintba kerül. A foglalások zöme apartmanba (27,4%), vendégházba (23,4%) és panzióba (15,7%) szól.

Sokan útra kelnek majd: Gyula, Siófok és Eger szálláshelyei megtelnek Pünkösdkor. A legvonzóbb belföldi úti célok között van Szeged, Hajdúszoboszló, Balatonfüred és a főváros is. A települések előkelő top tízes népszerűségi listáján még Sopron, Nyíregyháza és Keszthely kaptak helyet.

„Heves, Veszprém és Somogy megye részesednek legnagyobb arányban a foglalásokból” – tette hozzá a szakember. A felfedező kedvű vendégek a Szallas.hu kedvezménykuponjai közül legtöbbször az egri várba, a Nyíregyházi Állatparkba és a Festetics-kastélyba szólót töltötték le, de a Veszprémi Állatkert, a gyulai vár és a Zalakarosi Fürdő is az élbolyban szerepelnek.

„Számos partnerünk készül extra programokkal, hogy a kicsiknek és a felnőtteknek is kedvezzenekavatott a részletekbe Keresztes Nóra.Ilyenek például a kézműves foglalkozások, az arcfestés, a bohóc show a gyerekeknek, vagy a borvacsora, grill és koktél a felnőtteknek.”

Előrejelzés: Az augusztus 20-ai hosszú hétvégére rohamosan fogynak a szabad helyek

Fogynak a lehetőségek a második nyári, extra hosszú hétvégére is: az államalapítás ünnepekor négynapos pihenőre mehetünk és ezt ki is használjuk. „A legkelendőbb ajánlatok Hajdúszoboszlón, Szegeden, Siófokon, Egerben és Debrecenben találhatók” – mondta Keresztes Nóra. A marketingmenedzser azt is hozzátette, hogy az előfoglalási adatok alapján Gyula, Nyíregyháza, Budapest, Balatonfüred és Pécs is tumultusra számíthat nyár végén. A külföldi úti célok közül Torockó, Prága, Korond, Déva és Zadar a legkeresettebbek.

Top 10 belföldi úti cél a pünkösdi hosszú hétvégén

 1. Gyula
 2. Siófok
 3. Eger
 4. Szeged
 5. Hajdúszoboszló
 6. Balatonfüred
 7. Budapest
 8. Sopron
 9. Nyíregyháza
 10. Keszthely

Top 10 külföldi úti cél a pünkösdi hosszú hétvégén

 1. Zakopane
 2. Székelyudvarhely
 3. Tusnádfürdő
 4. Torockó
 5. Rakovica
 6. Prága
 7. Krakkó
 8. Szováta
 9. Parajd
 10. Pag

Top 10 turisztikai attrakció a pünkösdi hosszú hétvégén

 1. Egri vár
 2. Nyíregyházi Állatkert
 3. Festetics-kastély
 4. Veszprémi Állatkert
 5. Gyulai vár
 6. Zalakarosi Fürdő
 7. Visegrádi Fellegvár
 8. Miskolctapolca Barlangfürdő
 9. Tisza-tavi Ökocentrum
 10. Siklósi vár

(képek: Pinterest)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?