Fekete szezámmagos, mogyorós saláta friss kerti fűszerekkel

A fekete szezámmag egy rendkívül értékes mag, amit érdemes rendszeresen fogyasztani. Sok hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Olaj- és fehérjetartalma is magasabb, mint a fehéré.

Gazdag telítetlen zsírsavakban, antioxidáns hatású. Rostjai segíthetik az emésztést, ami a nyári nagy melegben még nagyobb öröm. Van is egy kedvenc salátareceptem, amit kánikulában gyakran készítek. Kicsit sem macerásabb, mint bármilyen saláta, viszont frissítően hat a melegben.

Hozzávalók:

5-8 marinált gyöngyhagyma (ecetes lében)

1 marék fekete szezámmag

1 marék pörkölt földimogyoró

1 citrom leve

1 kígyóuborka

1 avokádó

frissen szedett petrezselyem zöldje és koriander

pár karika friss chilipaprika vagy chilipehely

Elkészítése:

A fekete szezámmagot mi nem szoktuk megpirítani, de ha úgy ízletesebbnek találod, akkor nyugodtan pirítsd meg. A zöldségeket hámozd meg és vágd minél apróbb kockákra.

A citromból, ha biocitromod van, akkor akár a héját is hozzá lehet majd reszelni.

Egy tálba tedd bele a felkockázott avokádót, uborkát és a felaprított és lecsepegtetett gyöngyhagymát. Szórd meg földimogyoróval és fekete szezámmaggal a salátát, csavard rá a citromot és alaposan keverd össze. 

A friss fűszereket is vágjuk apróra és keverjük hozzá. Legvégén ízlés szerint adjuk hozzá a chilit, ha szeretjük a pikánsabb ízeket.

Jó étvágyat!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.