You are currently viewing Feng shui vagy magyar térrendezés?

Feng shui vagy magyar térrendezés?

  • Olvasási idő:olvasási idő: 6 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Nagyon gyakran látom, hogy az emberek –így általánosságban- majmolnak különböző kultúrákat, szokásokat. Attól függően, hogy mi a trendi, fancy, menő a világban.

Nem beszélve arról a könnyű és gyors életminőség javítástól, amit ígérnek egyes nézetek, tanok, hitrendszerek.

És rendre felmerül bennem a kétség: ami a távol-keleti kultúrákban bejön, az biztos, hogy nekünk, magyar embereknek való?! Hiszen mi nem ott élünk, mások a szokásaink, más az éghajlatunk és még kismillió különbözőség van.

Mi Európában élünk, a Kárpát-medencében és hiszek abban, hogy ennek a tájéknak is megvannak a maga misztériuma és kincsei. No meg más az energetikája is…

Szóval így vagyok én a feng shui-val is. Tök jó, hogy lehet venni kínai pénzérméket meg mindenféle kütyüt, de nekem azok inkább bazáriak. Meg lehet várni a szerencsét hozó tárgyaktól, hogy majd azok megoldják a párkapcsolati vagy anyagi problémáinkat. Beteszem a megfelelő sarokba és várok. Na ja, persze…azért az önmagában elég kevés.

Megint csak azt tudom mondani, ez nem a mi stílusunk.

És egyszer csak pár évvel ezelőtt két aranyos kis tanítványom kapcsán megismertem Gabit. Először a csodás üveg mandaláit láttam, aztán bepillantást nyerhettem műhelyébe és megtudtam róla és munkásságáról is sok mindent.

Például azt, hogy magyar térrendezéssel is foglalkozik.

Hogy micsodaaa? Van ilyen? Rögtön elkezdett érdekelni.

És akkor mesélt. Arról, hogy igen, van ám nekünk ilyenünk, és nem újkeletű dolog, sőt!

„A magyar ember számára a magyar térrendezés rendszere mutatja az utat, mert azokat a rezgéseket tartalmazza, amire a Kárpát-medencében szüksége van az ideszületett léleknek, ahhoz, hogy feladatát teljesíteni tudja. A magyar nép a szívcsakra országában él, így feladata a feltétel nélküli szeretet felébresztése és működtetése. A föld szíve a Pilisben dobog és ezt a tényt Isten odarajzolta nekünk a térképre, mert a Pilisi hegyeket a Duna szív alakban öleli körbe.”- meséli Gabi.

A magyar térrendezés holisztikus (teljességre, egészre törekvő) szemléleten alapul, a feng-shuival közös pontjuk a természetközeli állapot elérése.

„A legfontosabb azt megérteni, hogy testi-lelki-szellemi szinten kell rendet rakni életünkben, hogy be tudjuk fogadni az újat, a változást. Egy magyar térrendezés szerint épített, berendezett otthon természetes, nincs teli dísztárgyakkal. A funkció elve szerint azokat a tárgyakat díszíti, amiket használ is.”

Maximálisan egyetértek! Amilyen az otthonod, olyan az életed!

Ráadásul nem is egyeznek meg a feng-shui és a magyar térrendezés életterületei. Mások a prioritások és az egyes területek közötti energetikai kapcsolatok.

Nincs pasid, pedig szeretnél? Megpróbáltál már minden praktikát, trükköt bevetni, gyertyákat, hattyú és delfin párt helyeztél el, füstölőket gyújtottál, amitől hányingered volt, meg átrendezted százszor a szerelem sarkot és még mindig semmi?

De amúgy a lakásod is inkább divatos? Na, lehet, hogy ezt (is) át kellene gondolnod…

„A minimál stílus térhódításával és a különböző modern irányzatok elterjedésével a mai lakberendezésben felborult a férfi és női energiák egyensúlya az otthonokban.”

Az, hogy hogyan tesszük valóban otthonná a lakásunkat, az viszont rajtunk, nőkön múlik. És nem is kell sok változtatás: egy jól megválasztott függöny, terítő, takaró, fali díszek és a színek.

Ezeket még pluszban erősíthetjük a nőiesség ősi szimbólumával, a tulipánnal is. Mint a mesékben a tulipános láda. Ugye-ugye, beugrik? Hát az sem véletlen volt…

Persze ha nem stílusod, nem kell otthon ilyen ládát tartanod a stafírungoddal. Anélkül is be lehet iktatni a magyar térrendezés alapjait az otthonunkba.

Nyilván, csodát ne várj egyik módszertől sem.

Mert mindenhez kellesz Te is.

De segíthet ez a rendszer például:

  • testi és lelki egészségünk megóvásában,
  • gyermekeink egészséges fejlődésében,
  • a helyes életút megtalálásában, személyiségünk kibontakoztatásában,
  • a családi boldogság megtalálásában, a kiegyensúlyozott érzelmi életben,
  • szellemi fejlődésben, megújulásban, ezen keresztül a sikerességben.

Ja, és nem kell azért parasztházban élned, hogy tudd alkalmazni ezeket! Az ősi szimbólumok mai bútordarabokra faragva illetve berendezési tárgyakra hímezve, festve is tökéletesen illeszkedhetnek akár a modern otthonokba is.

Gabi amúgy annyi cikket és érdekességet oszt meg a honlapján is, hogy egészen biztos, napokig fogod olvasgatni őket. És majd rájössz, hogy mennyivel egyszerűbb ez az egész. Nem kell Kínáig utaznod hozzá, maximum a nagyihoz pár cuccért!

És ha még ez sem elég, akkor elmehetsz Gabi egy tanfolyamára is. Nem bánod meg az tuti, mert szuper nő, nekem elhiheted!

www.magyarterrendezes.hu

Tomkó Bori

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?