You are currently viewing Frizura és hajápolási inspirációk – Frufru: vele vagy nélküle?

Frizura és hajápolási inspirációk – Frufru: vele vagy nélküle?

Időről időre felmerül a kérdés, a divat selymes kis keze előhúzza az ötletet a fiókból és feltámad a frufru. Ilyenkor sokan nyúlnának az ollóért, akár otthon is, hirtelen felindulásból.

Nos, arról, hogy miért ne, és kinek ne, nagyon sok elrettentő cikk és házi videó készült az évek folyamán. Arról viszont kevés szó esik, hogy

milyen hajtípushoz, arcformához milyen frufrut viseljünk, egyáltalán viseljünk-e?!

Ha valakit kifejezetten zavar a homlokában a haj, göndör, esetleg frufru részen sok forgóval megáldott haja van, akkor az ő számára inkább egy-két, oldalt pár rövid tincsből gyorsan lehosszuló átmenetes frizura a jó választás, a teljes, vagy erőteljes oldalfrufrut ne erőltessük.

Ha viszont van időnk, türelmünk és már régóta vágyunk rá, akkor íme egy kis segítség ahhoz, hogy valóban elégedetten nézzük új frizuránkat a tükörben.

Arra készüljünk fel, hogyha nem egy laza hullámos könnyen lenöveszthető oldalfrufrura esik a választásunk, akkor azt bizony szinte minden reggel meg kell kicsit igazítanunk.

Ovális, szabályos arcformánál kitűnő választás az igazi klasszikus: egyenes és szimmetrikus frufru, ami csodásan kiemeli az arcot.

Szögletes arcformánál mindenképp érjen minimum a szemöldök vonaláig, és semmiképp se legyen teljesen szigorúan egyenes. Kicsit fésüljük oldalra, vagy középen kis rést hagyva két oldalra. Így csábos, és szuper jól lágyítja az arcot.

Magas homloknál érdemes egy sűrű, vastag tincset „frufruvá tennünk”, ami középen érjen a szemöldökig, és az arc vonala felé kifelé mindkét oldalon hosszabbodjon egy kicsit. Lazán két oldalra is söpörhetjük, de ha gyorsan nő, egy oldalra is tehetjük, amíg újra eljutunk fodrászhoz. Ez a forma szépen kiegyenlíti az arányokat.

Kerek arcformánál mindenképp a sűrű, tépett, lépcsőzetes és minél hosszabb, sűrűbb tincsekre voksoljunk, hogy semmiképp se tegye még kerekebbé az arcot. A legjobb ha tökéletesen egyenesre vasaljuk.

Alacsony homlok esetén választásunk a rövid pontból induló asszimetrikus frufrura essen, ez gyönyörűen hosszítja az arcot, pont annyira, amennyire szükséges.

Szív alakú arcforma esetén kizárólag erősen lépcsőzetes frufru jöhet szóba, ami akkor a legelőnyösebb, ha oldalra söpörve viseljük.

A megújulás mindig üdvös, változásra fel, de mindig megfontoltan változtassunk!

És nem árt, ha szakember véleményét is kikérjük…

Szeretettel,
Lattmann Eszter
mesterfodrász-szakoktató

(képek: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?