You are currently viewing Frizura és hajápolási inspirációk – Gyors frizuratippek ünnepi alkalmakra

Frizura és hajápolási inspirációk – Gyors frizuratippek ünnepi alkalmakra

Mindannyian átéltük már azt a borzalmat, amikor késve értesültünk egy fontos rendezvényről, találkozóról, céges, családi összejövetelről. Ahol igen rövid idő alatt kellene a hajunkból is kihozni a maximumot.

Íme néhány expressz jótanács, avagy a „haj kis feketéje”:

Soha ne álljunk neki esemény előtt közvetlenül hajat mosni, kivéve talán ha szakember végzi, de akkor is jobb pár napot várni, hogy „összeérjen” a frizura.

Ha esetleg otthon festjük, talán csak csíkokat húzunk bele, akkor nagyon fontos eldöntenünk, hogyan fogjuk viselni a hajunkat. Hiszen ha biztosan összekötjük, akkor egyértelmű, hogy az arc körül , hátrafelé irányba is szükségünk lesz csíkokra, hogy a frizura ne keltsen lenőtt hatást.

Amennyiben feltűzött, elegáns hajra voksolunk, sokkal könnyebb dolgunk lesz, ha előző nap mosunk hajat, és kicsit aznap besütjük kúpvassal, dúsító fixálót használva. Sokkal könnyebben kezelhető lesz a frizura.

Másik alapvető szabály, hogy soha ne viseljünk műanyag csatot, kiegészítőt a hajunkban ilyen alkalmakkor. A finoman csillogó fém hajtűk, pántok erre az esetre születtek, őket használjuk inkább!

Ha indulás előtt szembesülünk azzal, hogy hajunk lelapult, viszont nem szeretnénk összekötni, akkor dúsító porral vagy száraz samponnal pár perc alatt volument és remek illatot kölcsönözhetünk neki.

Ha pedig mély választék van a frizuránkban, akkor egyszerűen helyezzük át a választékot a másik oldalra, ezzel máris megemeltük a hajat.

Ha táncos, esetleg meleg, fülledt helyen kellene sokáig tartani a frizuránknak, akkor itt is életmentő lehet egy kis száraz sampon, feltűzött frizuránál plusz lakk.

Kibontott hajnál pedig a kézszárító forró levegője alatt állva, előre hajtott fejjel rövid idő alatt fel tudjuk frissíteni a külsőnket.

Lattmann Eszter
mesterfodrász-szakoktató

(képek: Pixabay, Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?