You are currently viewing Hogyan állj fel?

Hogyan állj fel?

  • Olvasási idő:olvasási idő: 4 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Vannak napok, hetek, amikor egyszerűen semmi nem jön össze. A hétköznapi dolgok, mint suli, munka romokban, és néha még a családban is adódik zűrzavar. 

Mi van, ha elfáradtál, és fogalmad sincs, hogyan tovább? A barátoknak is megvan a maga élete, nem önthetsz mindent a nyakukba, és várhatsz tőlük választ a kérdéseidre. Jó megbeszélni valakivel a problémákat, de Te magad kell, kilábalj belőlük!

Egy párkapcsolatban a gondok mindig erősen kihatnak az élet más területeire, és ugyanígy a többi nehézség is csak tovább fokozza a szomorúságot, de mit tehetsz ilyenkor?

1) Ne a párodtól várd a megoldást, mert saját magadat kell először rendbe tenned, hogy aztán együtt oldjatok meg valamit! Nem számít, hogy a vita forrása komolyabb, vagy csak apróság, ülj le és gondolkozz!

Adj magadnak 10 percet csendben! Ne egy hirtelen, indulatoktól vezérelt, bizonytalan ember legyél, akit meggyötörtek a mindennapok!

2) Tervezz valamit egyedül! Keress egy célt, egy vágyat, ami független mindenkitől, amihez csak Te kellesz! És ha nincs is rá azonnal lehetőséged, elterelheted a gondolataidat egy olyan irányba, ahová szívesen fordulsz.

3) Nézz magadba! Térképezd fel a hibáidat, mielőtt a párodban vagy az életedben keresnéd, és higgy önmagadban! Mindenkinek vannak rossz tulajdonságai, ettől még nem leszel kevesebb a másiknál. De érdemes belegondolni, hol rontottuk el, már csak azért is, hogy ne kövessük el újra és újra ugyanazokat a hibákat.

4) Tudd, mire vágysz, és ne engedj belőle! Ha rendbe raktad magad, biztosan tudod, mi az amire szükséged van. Legyen erőd kimondani! Legyen helyén a szíved, tegyél érte, és ne feledkezz meg róla, ha kompromisszumra kerülne a sor!

Mindenkinek önzőnek kell lennie annyira, hogy ne változzon meg gyökeresen senki miatt, és akármennyire közhely, de egyszer élünk, kár lenne ott keresgélni, ahol nem terem számunkra boldogság.

5) Adj magadból egy darabot! Egy erős, határozott ember, aki eljut arra a pontra, hogy képes volt magában rendet tenni, és tudja milyen úton szeretne továbbmenni, annak tudnia kell kiadnia magát egy kicsit.

Nehéz ledobni az álarcot, megnyílni valakinek, de ha a párunk igazán fontos, akkor a legnehezebb helyzetekben is meztelenül kell elé állnunk, érzelmileg.

Levetkőzve a félelmet, a sértettséget, a haragot, és úgy odaállni,

mint az ember, akit szeret, és aki adni szeretne magából.

A vitákat követő némaságot váltsa fel kedvesség, törődés, odaadás és kíváncsiság!

Ez utóbbi talán a legfontosabb, mert a saját dolgainkkal tisztában lehetünk, de előtérbe helyezni a másik fél vágyait – érdeklődéssel és izgatottsággal fogadni, új ötleteket és vágyakat megfogalmazni – megoldást jelenthet a nehézségekre.

Fuderer Dalma

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?