You are currently viewing Hogyan takaríthatod ki a lakást egy óra alatt?

Hogyan takaríthatod ki a lakást egy óra alatt?

  • Olvasási idő:olvasási idő: 3 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Szeretnéd minél hamarabb letudni a kellemetlen takarítást és te is úgy érzed, hogy hosszas órákat pazarolsz el a lakás tisztántartására?

A Bonami szakértői segítségével összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és kiegészítőt, amelyek segítségével erőfeszítés nélkül, hatékonyan és gyorsan takaríthatod ki a lakást az ünnepi időszakban is.

1. A feladatok helyes sorrendje megkönnyíti az általános takarítási munkákat – nem kell többször visszatérned ugyanarra a helyre. Mindenekelőtt kövesd a „fentről lefelé” szabályt és
kezd a legfeleső polcokkal a portörlést. A portörlést követően söpörj össze, porszívózz ki és csak ezután töröld le a polcokat nedves ruhával!

2. Kezdd a fürdőszoba és a WC takarításával! Permetezd be tisztítószerekkel a WC-t, fürdőkádat, mosdókagylót és várj pár percet a takarítás megkezdése előtt! Ezután csak egyszerűen öblítsd le meleg vízzel a felületeket. Ezután gyűjtsd össze a konyhában használt edényeket és az étkezőasztalon heverő tányérokat, evőeszközöket, poharakat és tedd a mosogatógépbe!


3. Vegyél kezedbe egy nagyobb kosarat, járd körbe a lakást és gyűjtsd össze a szétszórt gyerekjátékokat, könyveket, ruhákat és egyéb kisebb dolgokat Később, ha több időd lesz szétválogathatod és helyükre rakhatod az egyes darabokat!

Bonami-tipp: Alakíts ki egy úgynevezett „mindenes” fiókot, ahol olyan dolgokat tárolhatsz, amelyeknek még nem tudod a konkrét helyét! Ha több időd lesz, ezekhez visszatérhetsz később.

4. A lenyűgöző hatás érdekében töröld le az ajtókat, szekrényeket és az összes munkafelületet! Ügyelj arra, hogy olyan tisztítószereket és szivacsokat használj, amelyek nem karcolják össze
a különböző felületeket!

5. Rázd meg és frissítsd fel a párnákat a kanapén és hajtsd össze a takarókat. Gyűjtsd össze a magazinokat, távirányítókat és egyéb dolgokat a dohányzóasztalon és tárold őket egy helyen!

6. Végül, de nem utolsó sorban a még intenzívebb tisztaságérzet érdekében gyújts meg egy illatgyertyát vagy használj diffúzort. A hangulatos belső tér kialakításához kellemes illatokra is szükség van.

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért látogass el
a Bonami.hu oldalára!

(Képek: Bonami)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?