Időkapszula kihívást indított a Cycle – DIY aktivitás a karanténban

Tisztítószeres flakonból készített időkapszulát a CYCLE márka, – a világ első szennyvíziszapból készülő tisztítószere, – és az országot is erre biztatja. Az elmúlt bő egy hónap fenekestül felforgatta az életvitelünket, kapcsolatainkat és szokásainkat.

A házi karantén ideje alatt olyan helyzethez kellett hirtelen alkalmazkodnunk 2020-ban, amire ezidáig nem volt példa. Ezeket az emlékeket szeretné hibernálni és megörökíteni az utókornak a Cycle időkapszula formájában.

Most jön a csavar! Maga a termék flakonja újrahasznosítással készül, de a csapat ennél a pontnál nem áll meg. Tovább hasznosítja az üveget és egy új funkciót ad neki. Arra buzdítja a karanténban ragadt családokat, hogy készítsenek időkapszulát, helyezzék bele a karanténra jellemző tárgyaikat, vagy írják le legjellemzőbb élményeiket, és rejtsék el a hátsó kertben vagy a ruhaszekrény sarkában. A kampány célja, hogy előhívja az emberek kreativitását és a Cycle átadja azt a filozófiát,

miszerint minden újrahasznosítható, csak nézőpont és kreativitás kérdése.

Az országos játékhoz most bárki csatlakozhat. Nem kell hozzá más, mint néhány jó élmény egy-egy tárgyban vagy papíron megtestesülve, egy kiürült palack, vagy flakon és a család kreatív apraja nagyja.

A játékban való részvételhez készítsük elő az üres tisztítószeres flakont vagy palackot, amit újrahasznosítunk. A palackba helyezhetünk egy-egy tárgyat, gondolatokat, emlékezetes sztorikat, vagy éppen a módosult bevásárlási listát.

Nem marad más hátra, mint lezárni a palackot és lefotózni vagy videofelvételt készíteni. Aki a #generationrecycle hastaggel feltölti az időkapszulájáról készült képet vagy videót közösségi oldalainak egyikére, vagy e-mailben elküldi a hello@cycle.bio email címre 2020. május 27-ig, az sorsoláson vehet részt, ahol 10 db Cycle nyereménycsomagot sorsolnak ki a szervezők. Pokorny Lia és Csorba Anita is csatlakoztak az interaktív kezdeményezéshez.

Bővebb információkat a Fb-eseményükben találhattok >>>

„Klímaszorongó vagyok , többek között nagyon aggódom a gyerekeink jövőjéért, hogy mit hagyunk rájuk. Ezt a szorongást nem tudom és nem is szeretném sem megszokni, sem elfogadni! Egyetlen módja, hogy túllendüljek rajta, az egyetlen ellenszere, ha cselekszem. Igyekszem lehetőségeimhez mérten megszüntetni az okait. Folyamatosan keresem a megoldását annak, minél több lehetséges dolgot kipróbálok, hogy csökkentsem az ökológiai lábnyomom. A CYCLE-nél fontosnak tartjuk, hogy elültessük az emberek fejében az újrahasznosítás filozófiáját. Értéket az ember sokszor ott talál, ahol nem is gondolja. Mindenkit buzdítok arra, hogy vegyen részt ebben a játékban és üzenjen a jövőjének!” – tette hozzá Sunny Bhasin a reNEW Technologies tulajdonosa.

Újrahasznosított csomagolásról bővebben:

Könnyen lehet, hogy palackjaink ismerősnek tűnnek, hiszen 100%-ig újrahasznosított műanyagból készülnek. A flakonjainkat gyártó cég műanyagfeldolgozóktól vásárolja meg az alapanyagot, akik pedig a lakossági hulladékszállító cégektől szerzik be azt – ugyanazoktól a szolgáltatóktól, akik tőled is elszállítják a szelektív hulladékot. Ily módon, a körkörös gazdaság alapelveinek megfelelően, a már használatban lévő műanyagot újrahasznosíthatjuk; ahelyett, hogy az a hulladéklerakóba, vagy ami még rosszabb, az élővizekbe kerülne.

A reNEW Technologies-ről

A reNEW Technologies 2015-ben jött létre egy több mint 30 éves szennyvízkezelési tapasztalattal rendelkező mérnöki cégcsoport tagjaként. Célja az eddig hulladékként kezelt biomassza felhasználási lehetőségeinek folyamatos kutatás-fejlesztése, és az abból előállítható termékek fejlesztése.

A CYCLE tisztítószerekről

A CYCLE tisztítószerei kiemelkedően hatékonyak, méreganyagmentesek és környezetbarátak. A szennyvíziszap feldolgozásának eredményeként a CYCLE legfőbb összetevői a természetes savak és a tiszta, újrahasznosított víz, aminek köszönhetően egy csepp ivóvíz sem kerül felhasználásra.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük