You are currently viewing Így lehetsz egyszerre gyönyörű és ijesztő a halloweeni bulin!

Így lehetsz egyszerre gyönyörű és ijesztő a halloweeni bulin!

Akár egy 50-es évekbeli pin-up girlként tervezel hódítani, akár egy vérfagyasztó horror-sminket álmodtál meg a közelgő halloweeni partira, pár közös vonás mindenképpen akad.

Tuti tanácsok ahhoz, hogyan kerülheted el a halloweeni sminkek lehetséges mellékhatásait, például a kiütéseket, a viszketést, vagy bőrirritációt és hogyan óvd a bőröd:

1. Döntsd el, ki akarsz lenni!

A YouTube-on található szuper oktatóvideók bárki számára lehetővé teszik,

hogy szó szerint a kanapén ülve változzon át szellemmé,

néhány pontos ecsetvonásnak köszönhetően.

Nos, igen, némelyik sminket könnyű lemásolni, másokhoz viszont hollywoodi maszkmesternek kéne lenni.

Ha a barátnődnek ügyesebb a keze, hívd át segítségül és a beöltözős buli előtt nézzétek meg néhány influencer videóját!

2. Készítsd elő a bőröd!

Mielőtt hozzá látnál a sminkeléshez, szánj néhány percet arra, hogy az arcodat alaposan átmasszírozd. Az izmok átmozgatásával javíthatod a kontúrokat, csökkentheted a stressz és a feszültség látható jeleit.

Ezután jöhet a bőröd előkészítése: időt takaríthatsz meg, ha egy félórás hatóidejű, hagyományos arcmaszk helyett  valamilyen gyors maszk kezelését választod. A cél jelen esetben szentesíti az eszközt…

S ha az arcod tiszta, mint egy vászon, jöhet is

a halloweeni smink!

Például így: 

3. Használj minőségi sminket erre a különleges alkalomra!

A ruha- és élelmiszerboltokban kapható arcfestékek gyakran tartalmaznak mesterséges színezéket, hozzáadott illatanyagokat, viaszt és olajat, amelyek súlyos bőrreakciót okozhatnak és eltömíthetik a pórusokat. A legjobb, ha kerülöd ezeket a vastag, nehéz sminkeket és olyan sminktermékeket választasz, melyek nem mitesszerképzők. Keresd az olaj- és alkoholmentes, vízbázisú, vagy folyékony sminkeket, amelyek jobbak, mint a krémállagú festékek! Érdemes ismertebb brandet választani, vagy organikus terméket keresni, mely hagyja lélegezni a bőrt, és nem tömíti el a pórusokat.

4. Válassz színházi sminket, hogy tovább tartson!

Ha a cél az, hogy akár 12 órán át kitartson a sminked,

és még hajnalban is te legyél a legfélelmetesebb (és nem az elfolyt sminked miatt),  

választhatsz kifejezetten a színházi sminktermékek közül is.

Ezekkel nagyon látványos hatást érhetsz el, mégis kíméletesek maradnak a bőrödhöz. Ezek a make-up-ok általában sűrűbb állagúak, hosszú élettartamúak és vízállóak, így a sminked az ,,örökkévalóságig” tarthat…

5. A sminklemosás kötelező!

Míg a minőségi smink akár egy éjszakán át a helyén marad, az ágyban már egyáltalán nincs helye! Bármennyire is fáradt vagy, fontos, hogy lefekvés előtt eltávolítsd az arcfestéket, különben kipattogzhat a bőröd, vagy más, súlyosabb bőrirritációval számolhatsz a következő napokban! A sminkeltávolítás után érdemes a tisztítási rutint arctisztítóval befejezni, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket, a sminkmaradványokat és az elhalt hámsejteket – persze anélkül, hogy irritálnád a bőrt.

(kezdőkép: Unsplash)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?