You are currently viewing Így rendezd át a ruhásszekrényt évszakváltáskor!

Így rendezd át a ruhásszekrényt évszakváltáskor!

Tavasz, nyár, ősz, tél és ismét tavasz. És bár a ruhatárad egyre csak bővül, reggelente a ruha kiválasztásánál mégis tanácstalanul állsz a szekrény előtt? Van megoldás!

Nincs más dolgod, mint alaposan rendbe tenni a szekrényt, és kiválogatni a szezonális ruháidat. Hogy hogyan csináld? Meríts ihletet a Bonami.hu szakértői tippjeiből, és tedd rendbe a ruhatárad!

1. Pakolj ki mindent, és rendszerezz!

Vegyél ki a szekrényből minden téli ruhát, és gondold át, hogy szeretnéd-e viselni őket a következő szezonban. Külön halomba gyűjtsd, amelyikeket igen, és amelyikeket nem.

Mi legyen a régi ruhákkal? A jobb állapotban lévő darabokat adományozd el, vagy add el az interneten keresztül. Az elnyűtt darabokat dobd ki, vagy vágd fel őket kisebb darabokra, a takarításhoz jól jönnek majd. Így lesz hely a szekrényben az új ruháknak.

2. Mosd ki a téli ruhákat! 

Mielőtt elteszed a téli ruhadarabokat, mosd ki őket! A ruhák tárolására nagyon praktikusak a tárolódobozok és a vákuumzsákok. A becsomagolt ruhákat nehezen hozzáférhető helyekre is teheted, például az ágy alatti tárolókba vagy a szekrények tetejére.

 

3. Készítsd fel a tavaszi ruhákat!

Készítsd fel a ‘bevetésre’ a lengébb darabokat! Mosd és vasald ki őket, majd vállfára akasztva vagy gondosan összehajtva tedd őket a szekrénybe. Mutatósabb és egységesebb esztétikumot képvisel, ha a vállfák egyformák. Válassz műanyagból vagy fából készült  vállfát. Ezek nem károsítják a ruhák anyagát.

4. Rendszerezés a szekrényben

A ruhákat rendszerezheted típus, stílus vagy szín szerint is, ez csak rajtad múlik.
A leggyakrabban használt ruhákat tedd szemmagasságba. Alulra olyan holmit tegyél, amihez nem kell mindennap lehajolgatni. Ha nincs elég polc a szekrényben, akkor érdemes beszerezned pár praktikus  függő rendszerezőt. A sálakhoz, kalapokhoz vagy kézitáskákhoz külön rendszerezők is kaphatók.

Praktikus megoldás: A legnehezebb a legkisebb holmik rendben tartása, azaz a fehérneműké és az egyéb kiegészítőké. Egy jó fiókrendszerezővel ez sem probléma többé. 

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért és inspirációért

látogass el a Bonami.hu oldalára!

(képek: Bonami.hu)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?