You are currently viewing Jazz, bor, buli, Balaton – téged is vár Paloznakon a Jazzpiknik!

Jazz, bor, buli, Balaton – téged is vár Paloznakon a Jazzpiknik!

  • Olvasási idő:olvasási idő: 4 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Ha egy  apró, de annál színesebb balatoni faluba, Paloznakra tévedtél, bizony, jó helyen vagy!

Itt tartják ugyanis a nyár leghangulatosabb fesztiválját, ahol a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a „nagykoncert”-élményig minden megvan.

Fotó: Soós Bertalan

Itt az idő, hogy együtt hullámozzunk Jamie Cullum hol őrült, hol elringató zongorajátékára, elkalandozzunk a funky, a swing és a hiphop világába a hihetetlenül energikus Electro Deluxe-szal, vagy táncoljunk a Kraak & Smaak electro-funk slágereire.
Itt lesz egy igazi jazz és soul klasszikus, a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler, és a Geszti+Jazz+Az+Lányok is különleges produkcióval, egyedi felállással készülnek.

Fotó: Chripkó Lili

„A jó közönség elég művelt,

és kicsit spicces”

– mondta Geszti Péter, utalva arra, hogy a Balaton mellett fellépőként és közönségként is mindig nagy élmény egy koncerten részt venni.

Fábián Juli szerepe mindig is fontos volt a piknik életében. Juli része volt és marad a fesztiválnak, az első teltházas koncertet ő adta. Idén a szervezők koncerttel és színpaddal is emlékeznek az énekesnőre, aki sajnos már nem lehet köztünk.

A Jazzpiknik magyar fellépői idén is a hazai jazz élvonalát képviselik,

fiatal tehetségekkel kiegészülve.

És persze marad a vidéki hangulat, a legjobb balatonfüredi és csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak.


Fotó: Chripkó Lili

A piknikhangulatot piknikkosarak, behűtött borok és plédek teszik teljessé.

A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, emellett kaphatók lesznek a környékbeli pincészetek válogatott borai is.

Fotó: Chripkó Lili

És persze, idén is lehet majd TukTukokkal közlekedni a helyszínek között, a kis motorok már a fesztivál védjegyévé váltak.

A Paloznaki Jazzpiknik minden évben több fontos ügyet is támogat, legyen az Paloznak Önkormányzatának segítése, vagy a tehetséges gyermekek továbbképzése.

Idén a piknik a Bátor Tábor mellé állt, hogy egy közös Instagram-kampányon keresztül járuljon hozzá a táboroztatáshoz és a mosolyt fakasztó élményekhez.

A rendezvény a fesztiválon készülő, #piknikmosoly hashtaggel feltöltött képek mindegyike után 50 forinttal támogatja a Bátor Tábor ügyét. Vidd az üzenetet, segítsünk együtt!


Fotó: Soós Bertalan

www.jazzpiknik.hu

Nyitófotók: Chripkó Lili

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?