You are currently viewing Kaméleonok, avagy a női szerepek kavalkádja

Kaméleonok, avagy a női szerepek kavalkádja

  • Olvasási idő:olvasási idő: 4 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

A nőknek az élet minden területén helyt kell állniuk és a nap 24 órájában rengeteg szerepben kell megjelenni, tündökölni, ragyogni.

Üzletasszony, kiskosztümben

A lány felvette az egyszerű szürke egybe ruháját, amelyben annyira vonzónak és félelmetesen szépnek érezte magát, hogy bármelyik férfit egy pillanat alatt össze tudna zavarni a megjelenésével.

Elszánt volt és magabiztos, hiszen meg akarta mutatni, hogy mennyire értékes a munkája, hogy jól csinálja, amit csinál és amellett, hogy szolid eleganciával odaveti a testét a világnak, mégiscsak van sütnivalója, egy okos nő.

 

Az egyediség mérvadó a stílusában, így magára terítette a poncsóját, amit egy holland piacon szerzett be, majd egy selyemszalaggal átkötötte a derekát romantikus masni formájában. Felült a biciklire és a hajnali tavaszban zenét hallgatva eltekert a munkahelyére.

Hatékony volt, sziporkázott, intézkedős üzemmódban kopogott a cipője sarka a csarnokban.

Karrierista? Talán… Biztosan… Mindenképpen!

Konyhatündér

Hazaérve lekerül a kiskosztüm, piros alapon fehér pöttyös kötény kerül a helyébe. Készül a másnapi ebéd, kavarja a vacsorának valót, keleszti és dagasztja a tésztát, díszíti a muffint.

A férfinépek bendőjébe finom falat kell. Tartja a szólás-mondás, hogy ha új helyre költözöl, attól az életkörülményeid nem változhatnak. Anyósjelöltje nagyon magasra rakta a mércét, de elfogadta a kihívást!

Kígyótestű nő

Edzőruha a táskába, irány az edzőterem! Heti 7-szer, kifogások és csalónap nélkül. Valakinek megadatott a genetika, valakinek meg meg kell dolgozni érte. Kardio és erősítő kombó, még nyolc…

Keményebbek vagyunk, mint a fagyott kutyaláb! Kolléganője csak kígyótestű nőnek titulálja, a nőt viszont büszkeséggel és elégedettséggel tölti el ez a ráaggatott kifejezés.

 


Csivi-csevi pletykálkodó barátnő

Segélykiáltás érkezik messengeren, egy barátnő lelki támogatásra szorul. Komplett öngyilkosságot követett el az egójával szemben.

Gyorsan fel kell venni a fonalat és stratégiát választani: szidjuk együtt a férfiakat, utáljuk együtt az egész világot, kiáltsuk ki idiótának a főnököt, szórjunk mérhetetlen sok pozitív energiát, szervezzük le a fojtsuk bánatunkat egy vödör fagyiba programot? Mindegy is! A cél szentesíti az eszközt.

Fekete csipkébe csomagolt vadmacska

A tusfürdőtől illatosan, falatnyi csipkében elcsábítani a férfit. Kiélvezni az együttlétet. A hálószobaajtó ezennel becsukódik és a többi a fantáziátokra van bízva.

A mackópizsamás lány

Ideje ágyba bújni a kedvenc kockás nadrág, macis felsős pizsiben. Hosszú volt a nap és bár lehet, hogy az aktuálisan betöltött munkahelyi pozíció hatsoros megjelölésű, mégis ilyenkor a gyermekkor jut eszébe, amikor anyukája jóleső jóéjt puszival köszönt el tőle.

Fáradtan az ágyban, a puha párnák között kúszik a gondolat a fejébe:

“mi lesz, ha már gyerekem is lesz? Emellett kell majd még nekem anyának is lennem?”

Kirizs Kornélia

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?