You are currently viewing Kikapcsol-LAK. A hely, ahol tényleg ez történik!

Kikapcsol-LAK. A hely, ahol tényleg ez történik!

Ha az ember (lánya) fáradt, akkor mit mondanak neki általában? Pihenj, töltődj fel, kapcsolódj ki!

Rendben. Könnyű azt mondani…

De amikor azt mondja valaki, hogy: Akkor most én kikapcsollak!

Az már jobban hangzik, ugye?

A mi családunkban, egészen konkrétan a férjemnél ez így működik. Ha én azt szeretném, hogy csinálunk valami közös programot vagy épp elutazzunk valahova, akkor ki kell őt kapcsolnom, meg kell nyomnom az OFF gombot.

Ez most sem történt másképp. Régóta szerveztük, de hála Istennek sikerült időpontot egyeztetnünk, ami mindenkinek jó. De hogy hova is?

A hely neve Kikapcsol-LAK.

Ennél találóbbat egy kikapcsolódásra nehezen lehet adni…

Csege-Nagy Lindával, a vendégház megálmodójával már jó ideje levelezgettünk arról, hogy ellátogatunk hozzájuk.

Szokták mondani, hogy a jóra néha sokat kell várni. Ez így is lett. De semmiképpen sem hagytam volna ki, bármennyire nem volt felhőtlen az ott tartózkodásunk sajnos.

De hogy miért? Az később kiderül.

Nagy izgalommal vártam, hogy belépjek abba a csoda kis, Bogácson található házikóba, ahol szinte minden Linda keze munkáját dicséri. Az aprólékos figyelemmel megtervezett és megalkotott dekoráció, a színek, a formák, az egész házból áradó szeretet.

Kétéves Janka kislányomat is levette a lábáról a ház, azonnal bevetette magát az emeleti 3 méteres faltól falig ágyba és az lett az ő kis birodalma. Itt is aludtunk mi ketten.

A férjem, bármennyire furcsának tűnhet, amikor elutazunk, külön alszik, ha van rá lehetőség. Ismeretlen helyen Janka nem alszik külön és így a férjem is tud pihenni és kedvére filmezni.

A Kikapcsol-Lak-ban azonban meglepődött: NINCS TÉVÉ!

Én ennek személy szerint nagyon örültem, mert a kislányom sem érzett rá ingerenciát, hogy bekapcsoljuk. Szeretem azokat a helyeket, ahol alapvetően nem áll rendelkezésre tévé. A mai világban alapvetően a legtöbb ember hord magával laptopot, így mi is, tehát ha akart a férjem, akkor nézhetett filmet.

És Janka is mesét, ugyanis az a nátha, amivel érkeztünk, sajnos komolyabb betegségre és magas lázra váltott az ottlétünk alatt.

De nem mentünk haza, ugyanis a házban minden adott volt, a lázmérőtől kezdve a… mindenig. Aludni, pihenni pedig ott is tudott Janka. És legalább együtt voltunk mindhárman.

Sajnos az előre eltervezett kirándulásokat nem tudtuk megejteni, ezért feltétlenül vissza kell még térnünk!

De még a láz előtt azért tudott Janka rollerezni, a kertben bóklászni, sőt a teraszon aludt délután, mert az időnk csodás napos volt.

Az ebédet-vacsorát pedig házhoz hozta a férjem az egyik helyi étteremből. Nagyon sok lehetőség van beülni és házhoz is rendelni, szóval kényelmesen meg lehet oldalni Bogácson belül is mindent.

A helyi kisboltban pedig minden IS van, a férjemet szerintem már messziről megismerték, annyiszor küldtem el szegényt…

De azért, hogy legyen mégis egy kis közös programunk, remek lehetőség volt a házban való szabadulószobás játék. Kellően megdolgoztatta az amúgy fáradt agyunkat, Janka pedig élvezte a lakatok kinyitását és próbált segíteni.

Összességében azt mondhatom, nagy szerencsénk van, hogy olyan házban voltunk, ahol biztonságban éreztem magam az otthonunktól távol is, hiszen ennél jobban felszerelt kis házikóban nem is lehettünk volna.

És azért kaptam 15 percet a kis csoda fürdőben egy jó könyvvel a kezemben, hogy mégis azt érezzem,

volt énidőm…

Tomkó Bori
főszerkesztő

(Fotók: a szerző sajátjai, illetve a Kikapcsol-lak tulajdona. felhasználásuk nem engedélyezett.)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?