You are currently viewing Lehet szerethető a vasalás? – Most már igen!

Lehet szerethető a vasalás? – Most már igen!

Legyünk őszinték, nem sokan rajongunk a vasalásért, viszont a gyűrődésektől mentes ruhákat szeretjük. Sajnos ez leküzdhetetlen akadálynak tűnik, de itt a varázsszó: gőzállomás. A Philips Perfect Care 8000 Series alapjaiban írja át a vasalásról alkotott véleményeteket.

Gőzállomás, az nem egy nagyobb vasaló? Igen is, meg nem is. A válasz pedig pont a gőzben rejlik, hiszen teljesen más technológián alapszik, mint egy klasszikus vasaló. A készülék nem a forró talprésszel vasal, hanem a rajta átáramló nagynyomású forró gőzzel. Ezzel pedig a gyűrött textil minden apró szálát képes vigyázzba állítani. A Philips zászlóshajója – a Perfect Care 8000 Series – olyan könnyed vasalást ígér, ami már félelmetesen hasonlít a szórakozásra.
Ha valakivel meg akarjuk szerettetni az ilyen típusú házimunkát, akkor ezt a készüléket keresitek.

Gőzerővel a gyűrődések ellen

Haladjunk sorban, első ránézésre kiszúrunk egy nagyobb méretű víztartályt, amiből a készülék táplálkozik. 1,8 liter csapvíz fér bele – fontos megjegyezni, hogy szigorúan csak csapból töltsük fel, mert ezzel biztosítjuk a normál működést, és a készülék hosszú élettartamát – ami 2 órányi vasaláshoz biztosít gőzt. Na de milyen gőzt!

A Philips Perfect Care 8000 Series igazi nagyágyú. Szinte a szó szoros értelmében, mert a gőzt 8.5 bár nyomással préseli ki magából, ami 700g gőzt jelent percenként. Hogy érzékeltessük, ez miért is nagy szám, az espresso kávét 8-9 bár nyomástól nevezhetjük annak. Így pedig a vastagabb anyagok legmakacsabb gyűrődéseivel is képes megbirkózni.

Kényelem mindenek felett

Tehát nem kis erő munkálkodik a Philips készülékében, és joggal tehetjük fel a kérdést, hogy ez extra odafigyelést igényel? Egyáltalán nem, sőt, sokkal kevesebbet, mint a klasszikus vasalás esetében. A forró gőz gombnyomásra érkezik, vagy akkor, ha a vasaló érzékeli, mi most épp a ruhadarabon siklunk keresztül.

Amikor pedig épp pihen a vasalódeszkán, akkor se kell tartani, nyugalmi állapotban kikapcsol, de gőz nélkül, bekapcsolt állapotban sem tesz kárt a ruhákban. Ezt az intelligens gőzkibocsátást a vasalófejbe rejtett mozgásérzékelőnek köszönhetjük. Így a kevésbé rutinosak is nyugodtan tudnak vasalás közben sorozatokat nézni.

Vannak alkalmak, amikor csak azért nem vesszük fel a kedvenc ruhánkat, mert túl gyűrött, és nagyon sietünk. A Philips se tudja megállítani az időt, de a készülék speed üzemmódja automatikusan érzékeli, hogy milyen gyors vasalómozdulatokat végzünk, és ehhez mérten szabályozza a gőzt. Lendületes mozdulatok, sok gőz. Lassabb mozdulatok, kevesebb gőz.

Ilyen technológiai adottságok mellett a vasalás már kevésbé szól a kompromisszumokról.

Az ultrakönnyű készüléket vízszintesen és függőlegesen is lehet használni. A függönyvasalás a tavaszi nagytakarítás listán általában az utolsó helyre szorul. Most azért fog menni a harc, hogy ki végezze el.

Aki szereti látni a hatékony, gyors házimunka eredményét, annak a Philips Perfect Care 8000 Series igazi kielégülést fog okozni.

Egy gonddal kevesebb

A jó hír, hogy időben rengeteget spórólhatunk a gőzállomással. Öröm nézni és megtapasztalni, hogy a munkát a készülék elvégzi helyettünk, nekünk csak át kell siklatni a vasalótalpat a gyűrődéseken.

Igazi megváltás azoknak, akik napi rendszerességgel vasalnak ingeket, kényes ruhákat, mert jut mellette idő kényelmesen megreggelizni a családdal, játszani egyet a kiskedvenccel, vagy hatra dőlve elolvasni 1-2 cikket.
Az apró gyűrődéseket vállfáról, makacsabb testvéreit vasalódeszkáról is száműzhetjük. A készenlétre pedig csupán 2 percet kell várni.

Így is lehet

Amennyire szerettünk volna szabadulni a vasalástól, annyira keressük az alkalmat a Philips gőzállomásával. Könnyű beüzemelni, és a nagyteljesítményű gőznek köszönhetően tényleg játék a vasalás. Legyen szó vászonról, pamutról, farmerről, gyapjúról vagy bármilyen, hőre érzékeny anyagról, nem fogtok kárt okozni benne.

Egy dologra viszont érdemes felkészülni! Lehet, hogy ezentúl a zoknikat is ki fogjátok vasalni.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?