You are currently viewing Egy rosszalló anya, apa tényleg tönkre tudja tenni egy szerelmespár viszonyát?

Egy rosszalló anya, apa tényleg tönkre tudja tenni egy szerelmespár viszonyát?

  • Olvasási idő:olvasási idő: 3 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Azt hiszem, mindannyian túlestünk már az első ,,randin” a szülőkkel. Ez olykor kínos, máskor talán vicces, olykor pedig teljesen fájdalommentes volt – tinikorban.


Aztán jöttek a felnőtt évek, amikor nem egyszerűen arról volt szó, hogy szimpi vagy-e a barátnőd apjának, vagy szimpi-e a pasid apádnak, hanem konkrétan hosszú távú jó kapcsolat kialakítása volt a cél – esetleg a leendő nagyszülőkkel.

Nekem (lekopogom) szerencsém van, mivel édesanyám toleráns és kedveli a feleségemet, a nejem szülei pedig elég jól állnak hozzám. (Kop- kop- kop, bal kézzel, alulról az asztalon.)

…de…

Az a varjú a karón azért számtalanszor szembejött.

Minden egyes esetet nem ismerek, sőt, várom is a sztorikat, hogy kinek milyenek a tapasztalatai (nem feltétlenül házasság kapcsán, lehet hosszabb kapcsolat is), de azért hallottam cifra dolgokat.

Egy volt osztálytársamnak például olasz pasija volt, és mesélte, hogy az összes mendemonda igaz: konkrétan a férfi anyja el akart menni velük vásárolni, és meg akarta mondani, hogy a lány milyen ruhát vehet. Ez azért minimum vicces, de szerintem ti is tudnátok hasonló példát mondani, nem?

Olyat is hallottam, hogy a férj anyjával volt egy kis probléma, mire a feleség apja megmondta, hogy ,,ha nem tudsz rendet tartani a házadban, majd én rendet teszek”, stb… Na, ezek nem igazán célravezető dolgok, úgy vélem.

Sokszor a pénz is konfliktushoz vezet, ahogy láttam. ,,Miért költötök annyit, kisfiam/kislányom? Miért nem spóroltok?” Stb.

Szóval, minimum vannak kalandok.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy a szüleink amellett, hogy 

nagyszülőként a gyereknevelésben legalább annyira fontosak,

mint mi magunk, és többek között az élettapasztalataik miatt is

nagyon értékesek számunkra.

A Még zöldebb a szomszéd nője c. filmben Jack Lemmon már 68 éves, de a fontos kérdésekben mindig kikéri az apja véleményét… – de ne térjünk el a tárgytól.

Kinek mik a tapasztalatai? Mennyire befolyásolnak a szülők egy kapcsolatot?

Egy rosszalló anya, apa tényleg tönkre tudja tenni egy szerelmespár viszonyát,

vagy ki lehet zárni ezeket a dolgokat és

csak egymásra figyelni?

Csetnegi László

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?