You are currently viewing Nem a ruha teszi az embert. Vagy mégis?! – Stílusszakértőnk megmondja!

Nem a ruha teszi az embert. Vagy mégis?! – Stílusszakértőnk megmondja!

A rólunk alkotott első benyomás döntő lehet egy üzleti találkozó vagy állásinterjú során, mégis mikor az öltözködésünkről van szó, rengetegen csak legyintenek.

Pedig kutatások bizonyítják, hogy beszélgető partnerünket 55%-ban befolyásolja az első benyomás kialakulásakor az, hogy hogyan nézünk ki és csak 7%-ot ér az, hogy mit mondunk! Ráadásul mindez egy másodperc töredéke alatt lezajlik benne.

Ezek után vajon tényleg felszínes témaként lehet csak az öltözködésünkre gondolni?

Szerencsére egyre többen jönnek rá arra, hogy foglalkozniuk kell ezzel a területtel. Az ügyfeleim más-más okból keresnek meg, de egy valami mindig közös bennük: jól akarnak kinézni, mert ezzel magabiztosabbnak érzik magukat, így nagyobb sikereket érhetnek el!

Két azonos tudású jelölt közül szerintetek kit választanak egy interjún? Azt, aki a kinézetével is azt sugallja, hogy ő a megfelelő ember az adott cég számára.

Gondoljuk csak végig: ha reggel úgy indulok el otthonról, hogy tudom magamról, hogy az előttem lévő helyzetnek megfelelően nézek ki, nem feszengek, hogy vajon alul- vagy épp túlöltöztem-e az elvárásokat, sokkal magabiztosabb lesz a fellépésem, ezáltal könnyebb átadnom a szakmai tudásomat is, mellyel további pozitív megerősítést kapok és még felszabadultabb leszek, így ez egy öngerjesztő folyamattá válik.

Személyi stylistként és színtanácsadóként teljesen hétköznapi embereknek segítek abban, hogy megtalálják a saját stílusukat és ezáltal tudatosabban öltözködjenek. Van, aki kimondottan állásinterjúra készül, azért jön el hozzám, van, aki egy hosszabb kihagyás után térne vissza a munka világába (pl. kisgyerekes anyukák), és akad olyan is, aki méretváltozás után szeretné lecserélni a ruhatárát vagy csak szimplán utál vásárolni (ők meglepő módon nem csak férfiak), mert úgy érzi, soha nem talál semmit, ami jól állna neki és ezért kéri a segítségemet.

Öltözködésünket alapvetően 2 dolog határozza meg:

a színek és a fazonok, amiket viselünk. Ha nem az adottságainkhoz passzoló színeket hordunk, sápadtnak, betegnek tűnhetünk, jobban felerősödnek a bőrhibáink és öregebbnek látszódunk.

A megfelelő színeket viselve a figyelem az arcunkra irányul, mely a saját adottságainkkal harmonizáló árnyalatok hatására ragyogni fog.

Ugyanígy egy jól megválasztott ruhadarab éveket és kilókat csalhat le rólunk – de mindennek az ellenkezője is igaz: ha nem megfelelő méretű ruhát hordunk – és ez tapasztalatom szerint általános hiba – kövérebbnek, slamposabbnak tűnhetünk.

Egy szakember segítségével a vásárlás olcsóbbá is válik: nem veszel meg többé olyan ruhát, melynek nem jó a színe, melyről tudod, hogy nem áll jól vagy nem tudod beilleszteni a meglévő ruhatárad közé.

És persze ne felejtsük el, hogy az első benyomásról leírtak ugyanígy alakulnak a magánéletünkben is.

Ezek után átgondolod, hogy mit vegyél fel a következő randevúra?

Tóth Eszter
személyi stylist, szín- és stílustanácsadó

(képek: Pinterest, Pexels, Pixabay, Roseberrytailoring)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?