You are currently viewing „-Nem hittem, hogy egy tünde oldalán küzdve halok meg. -S ha azt mondanánk, hogy egy barát oldalán?” – Orlando Bloom, a leghíresebb tünde a világon

„-Nem hittem, hogy egy tünde oldalán küzdve halok meg. -S ha azt mondanánk, hogy egy barát oldalán?” – Orlando Bloom, a leghíresebb tünde a világon

  • Olvasási idő:olvasási idő: 6 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Orlando Bloom neve a 2000-es évek elején íródott be a köztudatba, amikor is nemcsak a gyerekek, a pasik, hanem a nők szívébe is belopta magát a hosszú szőke hajú, porcelánarcú tündeszépség. A Gyűrűk-Ura trilógia hozta meg az átütő sikert a fiatal angol színésznek.

Orlando Jonathan Blanchard Bloom 1977. január 13-án született Canterbury-ben. Édesanyja Sonia Constance Josephine Copeland, a dél-afrikai származású Harry Saul Bloommal nevelte fiát és lányát, Samantha Bloomot. A kis Orlando 4 évesen veszítette el a nevelőapját, de a család barátja, Colin Stone besegített a nevelésébe. Édesanyja 13 évesen árulta el neki az igazságot, miszerint Colin a vér szerinti apja.

A kis Orlando mindig is színész szeretett volna lenni, annak ellenére, hogy gyerekkorában diszlexiával küzdött. 16 éves korában Londonba költözött, és csatlakozott a National YouthTheatre-höz, ahol két évig képezte magát. Ezután ösztöndíjjal bejutott a Brit–Amerikai Dráma Akadémiára, és idővel kisebb szerepeket kapott különböző angol tévé showműsorokban.

1998-ban súlyos baleset érte, ugyanis három métert zuhant az egyik barátja teraszáról. Bár nem sok jót jósolt neki az orvosa, hét héttel később mégis felépült.

Az első filmes karaktere Wilde volt, az Oscar Wilde szerelme című produkcióban. Ennek köszönhette, hogy megkapta Legolas, a tünde szerepét A Gyűrűk Ura trilógiában. Ez bizony meghozta neki a vágyott sikert. Igaz, egy darabig kevéssé jelentős szerepek jutottak neki osztályrészül, de mégis olyan filmekben is megfordult, mint amilyen A sólyom végveszélyben vagy a Trója.

A következő lépcsőfokot a karrierjében A Karib-tenger kalózai trilógia jelentette Johnny Depp és Keira Knightley oldalán, mint a kovácslegényből kalózkapitánnyá vált Will Turner.

A kalózkodások között más filmekben is megjelent, mivel folyamatosan foglalkoztatva van: szerepelt a romantikus vígjátékban, az Elizabethtown-ban, azt követően pedig egy történelmi alkotásban is kipróbálhatta magát, a Mennyei királyságban. 2013-tól pedig visszatérhetett két rész erejéig Legolasként A hobbit című filmekben. Úgy tartják róla, hogy olyan sokoldalú színész, aki rengeteg karaktert képes maradéktalanul eljátszani.

Ami a magánéletét illeti, első feleségével, Miranda Kerr modellel 2010-ben házasodtak össze, ámde 2013-ban már el is váltak. Viszont a frigyükből született meg fia, Flynn Bloom. De egy olyan pasi, mint amilyen Orlando, nem maradt sokáig pártában, és 2016-ban összejött Katy Perry énekesnővel. Nem sokat várt a lánykéréssel, és 2019 Valentin-napján megkérte a kezét.

Viszont azóta sem sikerült összeházasodniuk és legalább háromszor halasztották már el a nagy nap időpontját, mivel Katy a tökéletes esküvőről álmodik. Ellenben 2020-ban megszületett első közös gyermekük, Daisy Dove Bloom Hudson.

Az énekesnő egyébként egyszer azt nyilatkozta, Orlando az egyetlen, aki elbír vele, és képes kezelni őt. A férfi mindenről tud vele kapcsolatban, gyakran még teszteli is őt a menyasszonya, mégis kitart mellette. Ez nemcsak Katy-nek, de bárki másnak is sokatmondó lehet, vagyis úgy fest, hogy Orlando a valóságban is egy végtelenül jámbor, türelmes, érzőlelkű tünde.

Erről tanúskodik az is, hogy szörnyen megviselte a tehetséget, amikor 2020-ban elvesztette hű társát, Mighty-t, a miniatűr uszkárt. A kaliforniai Montecito településén veszett el, és ötezer dollárt (1,5 millió forintot) ajánlott fel annak, aki megtalálja Mighty-t, de sajnos csak a nyakörve került elő. A közösségi oldalán mesélt arról, miszerint azon a héten végig csak sírt és hogy készíttetett egy tetoválást a mellkasára imádott kedvence emlékére, aki több volt számára egy egyszerű kutyánál.

Nemcsak jóképű, hanem igazi talentum, és mindemellett egy hihetetlenül érzékeny férfi is, akinek egyik leghíresebb idézete ez:

„Furcsa híresnek lenni.

Fel nem foghatom, miért akar bárki fotókat látni rólam,

amint tankolok vagy hamburgert eszem.”

Biztos az is közrejátszik, hogy régóta követi a buddhizmust és a spirituális életszemlélet teszi visszafogottá, békéssé a természetét.

Mit lehet még tudni erről a fantasztikus emberről? Imád szörfözni, tudatos környezetvédő és 2009-től az UNICEF jószolgálati nagykövete is. Lehetetlen nem felnézni egy ilyen emberre!

Wadolowski-Balogh Orsolya

 

(Képek: Pinterest )

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?