You are currently viewing Nem mindegy, mikor mit kensz

Nem mindegy, mikor mit kensz

Elgondolkodtál már azon, hogy arcbőröd tudja-e, hogy éppen nappal van, vagy éjszaka? Úgy érzed, nem tudsz eligazodni a piacon található rengeteg bőrápolási termék között?

A hírességek és beauty influencerek fáradhatatlanul hirdetik sokszor egymásnak ellentmondó szépségápolási tanácsaikat. Egy dologban azonban egyetértenek: a szépségápolási rutin kialakítása alap, az esti és reggeli rutin pedig ne legyen ugyanaz. A FOREO mutatja a reggeli és esti arcápolás különbségeit.

Tényleg van különbség a reggeli és az esti rutin között?

Kezdjük az elején: igen, a reggel és az este használatos kozmetikumok között jelentős különbségek vannak! Míg a nappali termékek a bőr védelmére és a pórusokat eltömítő szennyeződések elleni küzdelemre fókuszálnak, addig az éjszakai készítmények a bőr hidratálásáért és egészségének helyreállításért felelnek. Nagyon fontos, hogy mindennapi arcápolási rituáléd kialakítása során tisztában légy azzal, hogy milyen lényeges különbségek vannak a rutinok és az egyes termékek összetevői között.

Nappali bőrápolás

A reggeli arcápolási rutin arra szolgál, hogy alaposan felkészítsd bőröd a nap során rá váró kihívásokra. Arcbőröd fokozottan ki van téve a környezeti ártalmaknak, legyen szó a káros UV-sugárzásról vagy a városi levegő szennyezettségéről. A legcélszerűbb, ha tisztító, hidratáló és fényvédő termékek kombinációjával alakítod ki reggeli rutinodat. A tisztító lemosók, arcradírok és tonikok segítenek eltávolítani a felesleges faggyút és szennyeződéseket, míg a hidratálók nedvességgel és tápanyagokkal töltik fel a bőrt. Végezetül, a fényvédő krém megvéd a káros UVA és UVB sugárzástól, ezzel együtt pedig gátolja az idő előtti bőröregedést és az apró ráncok megjelenését. Miután végigcsináltad ezt a három lépéses rituálét, készen is állsz a nap elindítására! Ne feledd: a reggeli arcápolási rutinod éppoly fontos, mint az esti, hiszen ezzel készíted fel bőröd arra, hogy a nap során ellenálljon minden behatásnak.

Éjszakai bőrápolás

Az esti arcápolási rutin egy hosszú nap végén elengedhetetlen az egészséges és üde bőr megőrzéséhez. Ahogy reggel felkészíted bőrödet a napra, úgy este bőröd hidratálására és visszatáplálására érdemes koncentrálnod. Ezt kezdd mindig egy mélytisztítással. A nap során felgyülemlett felesleges faggyú és a pórusokban megülő szennyeződések eltávolításában hű társad lehet a FOREO legújabb arctisztító készüléke.

Ha az összes felesleges szennyeződést, faggyút és sminket eltávolítottad, itt az ideje az éjszakai szérumok, maszkok, hidratálók és szemkörnyékápolók felvitelének. Ezeket a termékeket kifejezetten úgy fejlesztették, hogy pótolják a nedvességet és a tápanyagokat, amelyeket bőröd a nap során elvesztett. Mindezek mellett fiatalító hatással is bírnak, például serkentik a kollagéntermelést és csökkentik a finom vonalak és ráncok kialakulásának esélyét. Ha ezeket a lépéseket mind beépíted az esti arcápolási rutinodba, bőröd az év minden napján fiatalos és egészségesen üde kinézetű lesz!

Hogyan alakítsd ki a személyre szóló rutinodat?

Ahogy említettük, a megfelelő bőrápolási rituálé kialakítása elengedhetetlen az egészséges és ragyogó bőrkép kialakításához. A rengeteg, piacon elérhető termék közül azonban nehéz kiválasztani, hogy melyek felelnek meg leginkább egyéni igényeidnek. Az, hogy milyen termékekből tanácsos összeállítanod a rutinodat, nagyban függ egyéni bőrtípusodtól, és attól, hogy a nap mely szakaszában szeretnéd az adott krémeket és szérumokat felvinni.

Ha bőröd zsírosodásra hajlamos, válassz könnyű hidratálókrémet, de ha száraz vagy érzékeny, nyugodtan használj vastagabb, táplálóbb krémeket és balzsamokat olyan nyugtató összetevőkkel, mint az aloe vera vagy az E-vitamin. A kombinált bőrűek számára az olajmentes krémek ideálisak, mivel ezek nem tömítik el a pórusokat, mégis megfelelő nedvességet biztosítanak ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. De a legfontosabb, az aranyszabály, hogy bármelyik kategóriába is tartozol, egész évben használj nappali fényvédő krémet!

Összefoglalva tehát nappal érdemes azokat a termékeket használnod, amelyek megvédik bőrödet az olyan környezeti ártalmaktól, mint az UV-sugárzás és a szmog. Éjszakára pedig olyan termékeket válassz, amelyek helyreállítják a nap során keletkezett esetleges károkat!

A FOREO termékeit keresd a Notino.hu webáruházban.

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?