- Fél bögre só
- Fél bögre fahéj (2-3 csomag)
- 3/4 bögre (nagyon) meleg víz
– Mindössze ennyi kell hozzá!
Az egyszerű hozzávalókat
(fél bögre só, fél bögre fahéj, 3/4 bögre (nagyon) meleg víz)
összekeverjük egy tálban,
majd a csokoládébarna, homogén massza elkészítése és a nyújtás már sütőpapíron, vagy szilikon gyúrólapon történhet.
Ugyanúgy, mint a mézeskalácsnál, ezután következhet a formák szaggatása – és kész is vagyunk!
Rutinosabbak szívószállal az akasztónak is szúrhatnak bele apró lyukakat.
A kiszaggatott formákat egy napig állni hagyjuk,
s mehetnek a fára.
A megszáradt, barna díszek vékony szalaggal (a piros kockás a gyengénk!) a fára akasztva valami elképesztően szép látványt nyújtanak majd.
Aki szeretné, a kész díszeket cukormázzal – a mézeskalácshoz hasonlóan – szintén díszítheti, és akár a gyerekeket is bevonhatjuk az alkotásba. Száradás után festhetünk, rajzolhatunk is rájuk.
Máris készen van egy kupacnyi csodálatos, egyedi karácsonyfadíszünk, sütés nélkül – és akkor az illatról még nem is beszéltünk!
https://www.instagram.com/p/BcVGAHNDYc1/
https://www.instagram.com/p/BeqDY91jj5l/
https://www.instagram.com/p/BcVm1aoF6O_/
https://www.instagram.com/p/BqIJ1vrHy7E/
https://www.instagram.com/p/BqGL1NgjvVo/
https://www.instagram.com/p/BNXvE8ggThz/
https://www.instagram.com/p/BqnMUKZgkox/