You are currently viewing Tavasz színtípus

Tavasz színtípus

A Tavasz színtípus a frissesség, üdeség megtestesítője. Ahogy a természet felébredve a téli alvásból tarka, kicsattanó színekkel áraszt minket, úgy a Tavaszokra ránézve is egy könnyed, színes kavalkád jut eszünkbe.

Szeme figyelemfelkeltő kék vagy zöld, aranybarna, világos mogyoró, borostyánsárga színű. Lehet nagyon világos és ragyogó élénk is.

Haja a szőke mindenféle meleg árnyalatában játszik: eperszőke, mézszőke, aranyszőke, vöröses szőke, de lehet aranybarna és rézvörös is.

Bőre üde, aranyló, barackszínű. Nagyon érzékeny, kipirosodásra hajlamos.

Ékszer színei az arany, pezsgő és rosegold.

Színei: drapp, krém, homokszín, tengerészkék, korallpiros, napsárga, narancsvörös, türkizkék, türkizzöld, banánzöld, barackrózsaszín, világos türkizkék, halvány türkizzöld, almazöld, borsózöld. A sötét színeket hanyagolnia kell, különben szőke haja fakónak tűnik mellettük.

Élénk Tavasz

Az Élénk Tavasz egy vibráló, élénk személy, feltűnő szemekkel és meleg színekkel, de időnként átnyúlhat az Élénk Tél palettájára és elcsenhet 1-1 színt.

Az Élénk Tavasz párja az Élénk Tél, de míg a Tél típus hideg, hűvös, szikrázó, a Tavasznak a harsány, de meleg színek emelik ki aranyló bőrüket.

Meleg Tavasz

A Meleg Tavasz a legmelegebb tiszta színekkel tudja kiemelni üdeségét. A sötét színeket kerülnie kell, mert könnyen agyonnyomhatják.

A Meleg Tavasz párja a Meleg Ősz, a különbség köztük az, hogy a Tavasz a friss, ropogós, élénk meleg színek képviselője, míg az Ősz a fáradtabb, fülledtebb meleg árnyalatok felé húz.

Világos Tavasz

A Világos Tavasz a tavaszi paletta legvilágosabb színeiben mutat a legfényesebben, köszönhetően adottságainak: nagyon világos bőr, világos szőke haj és világos szemek.

A Világos Tavasz párja a Világos Nyár, kettejük között könnyű az átmenet (nyilván hajszín váltás és smink segítségével). Mégis, még ezeknél a lehelet finom árnyalatok között is látszik a hideg-meleg közti különbség.

(kezdőkép: Pexels, további képek Pinterest)

Tóth Eszter
személyi stylist, szín- és stílustanácsadó

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Egy szín mindenek felett? – Ilyen a tengerészkék!

Öltözködj a színtípusod szerint!

A színek harmóniája, avagy érdekességek a színelméletről

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?