You are currently viewing Tavaszi dekorációs tippek – Egy szuper egyszerűen elkészíthető ajtódísz

Tavaszi dekorációs tippek – Egy szuper egyszerűen elkészíthető ajtódísz

  • Olvasási idő:olvasási idő: 4 perc
  • Bejegyzés kategória:#diy / #egyésmás
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Nem tudjuk, ki hogy van vele, de mi imádjuk a gyönyörűen dekorált helyiségeket. Húsvétra is olyan szívesen felöltöztetnénk a lakást. Csak az a baj, hogy soha nem tudjuk igazából, mit és hogyan készítsünk. Főleg saját kezűleg…

Mert hogy mindent IS szeretnénk, és sajnos ahhoz nem értünk. De segítségül hívtuk Bató Dórit, a Workshop Studio kreatív bloggerét, aki most egy szuper ajtódísz ötletet mutat nekünk, amit bárki, ismétlem BÁRKI el tud készíteni otthon!

Az utcák, boltok sorain mostanra már mindenhova megérkezett a húsvéti nyuszi és egész pereputtya. Itt az ideje eltenni a karácsonyi díszeket és tavaszi köntösbe bújtatni a környezetünket. Csak semmi izgalom, most mutatok egy pikk-pakk elkészíthető virágos ajtódíszt, hogy megjöjjön hozzá a kedved!

Nézzük részletesen, mi is kell hozzá:

– valami kör alakú alap (hímzőkeret, hajlítható gallyak, stb.)

– művirág

– ragasztó

– olló, spárga, szalag

Semmi vész, ha nincs otthon „éppen” hímző kereted, véletlenül se szaladj le a rövidáru boltba – bár ott biztosan kapsz több méretben is -, tökéletesen megteszi egy kert végében talált puha ág vagy a tisztítóból visszakapott drót ruhafogas is.

Ez utóbbiakkal persze akad egy kis plusz munka, hiszen az ágak két végét kör alakúra összefogva szorosan meg kell kötni spárgával, illetve a ruhafogast szintén kör alakúra kell egyengetni, de talán ennyi extra még beleférhet. Sőt, a drótos megoldásnál könnyedén szabadon engedheted a fantáziádatés akár tojás vagy nyuszi alakot is formázhatsz alapnak!

Egyszóval megvan az alapunk. Most már csak a díszítés jön. Ha van otthon egy-két leporolandó művirágod, akkor már helyben is vagyunk. Ha nincs, akkor ezt bizony be kellene szerezni, vagy akár papírból hajtogatni.

Amint megvannak a virágok, egy jó erős ragasztó (pillanat-, -pisztoly, stb.) segítségével rögzítsd az elképzelt koncepciót az alapra és már kész is vagy.

 

Fel szeretnéd akasztani? (…és miért is ne?!) Akkor biggyessz rá még egy kis spárgát vagy szalagot oda, ahonnan lógna!

Bató Dóri

(A képek a szerző saját tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?