You are currently viewing Új évre, új könyvek az Athenaeum Kiadótól

Új évre, új könyvek az Athenaeum Kiadótól

  • Olvasási idő:olvasási idő: 7 perc
  • Bejegyzés kategória:#egyésmás / #kult
  • Ezen hozzászólások közzététele: 0 hozzászólás

Hogy mi mindent tartogat számunkra a 2021? Azt nem tudjuk megmondani, de hogy jó könyvekből az idén is tudunk válogatni, az biztos. Íme az Athenaeum Kiadó legújabb megjelenései.

James Powell

2084
Az eltűnt jég nyomában – Képzelt riport a klímaváltozásról

Fordította: N. Kiss Zsuzsa

Az elmélet valósággá vált

2084-et írunk. Idős kutatók, tudósok, szakértők, politikai vezetők és humanitárius követek emlékeznek vissza a globális felmelegedés több évtizeddel korábbi kezdeteire, fordulópontjaira és következményeire. A velük készült fiktív interjúk révén bejárjuk az egész világot, hogy megtudjuk, mi történt az emberiséggel és az élővilággal a 21. században.

Megjelenés: 2021. január 19.

Angela Petch

Toszkán emlék

Fordította: Novák Petra

Megrendítő és elbűvölő történet a szeretetről és a titkokkal teli múltról

Hogyan alakul a Toszkán titokban megismert Anna gyermekeinek sorsa, és milyen elfeledettnek hitt titkok nyomára bukkan Davide, a kisfia? A könyvet ajánljuk azoknak is, akik nemcsak erre kíváncsiak, de szívesen barangolnának képzeletben Toszkána tájain, a ciprusok árnyékában vagy a friss, hegyi levegőn.

Megjelenés: 2021. január 21.

Emily Gray Tedrowe

A tehetséges Miss Farwell

Fordította: Szieberth Ádám

A számok nem hazudnak

Az 1990-es évek végén híre megy, hogy egy bizonyos Miss Rebecca Farwell bombaüzletet csinált a New York-i Christie’s aukciósháznál. Mintegy másfél ezer kilométernyire, egy illinois-i kisvárosban egészen más Miss Farwellt ismernek: a csöndes, visszahúzódó, egyedülálló Beckyt, aki fáradhatatlanul gürcöl a kisváros könyvelőjeként. Amíg Reba Farwell egyre komolyabb ügyleteket bonyolít le, Becky Farwell nyakig eladósodik. Vajon meddig élhet büntetlenül kettős életet a tehetséges Miss Farwell?

Megjelenés: 2021. február 04.

Morgan Larsson

Az utolsó szög
Koporsókészítés svéd módra

Fordította: Papolczy Péter

Halálosan vicces könyv a skandináv humor kedvelőinek

A kétkezi munka során könnyebb kiönteni a lelket! Morgan Larsson megrendítő történetében Samuel Miller kéthetes nyári kurzust szervez Készítsd el a saját koporsóddal! címmel. Samuel szerint koporsókészítés közben felszínre tör a halálfélelem, és azzal, hogy a résztvevők kénytelenek beszélni az érzéseikről, önkéntelenül megbarátkoznak a halál gondolatával is. A feltörekvő svéd szerző regénye egyszerre tud nagyon mulatságos és nagyon is torokszorító lenni.

Megjelenés: 2021. február 08.

Krekó Péter

Tömegparanoia 2.0
Az összeesküvés-elméletek és álhírek szociálpszichológiája

Háttér. Hatalom. Háttér.

Javított, bővített kiadás

Miért dőlnek be az emberek az álhíreknek és összeesküvés-elméleteknek?
És miért hisszük azt, hogy mindig csak mások dőlnek be az álhíreknek, és mi sohasem?
Az új tudományos eredményekkel és tényekkel bővített, átdolgozott kiadás a koronavírus-járványnak és a modern „törzsi” mítoszoknak is szentel egy-egy fejezetet.

Megjelenés: 2021. február 09.

Limpár Ildikó (szerk.)

Rémesen népszerű
Szörnyek a populáris kultúrában

Rémek, hibridek és zombik az Alientől a Star Treken át a Macskanőig

A szörnyek népszerűsége töretlen, sőt felfelé ívelő: rémeink elválaszthatatlan részei mindennapi életünknek. De vajon mennyire értjük a szörnyeket, amelyeket mi magunk hozunk létre, csodálunk és félünk? Ebből ad ízelőt ez a népszerű regényeket és filmeket elemző tanulmánykötet – hogy minél jobban eligazodjunk saját világunk szörnyekkel teli térképén, vagyis jobban értsük félelmeinket és önmagunkat: a szörnyek által meghatározott embert.

Várható megjelenés: 2021. február 11.

Görög Ibolya

A nyilvánosság kelepcéi
Protokolltanácsok

Mindenkinek, akit több mint száz ember ismer

Ötödik, átdolgozott, bővített kiadás

A nyilvánosság kelepcéi protokollkönyv. Azoknak az embereknek biztosít támpontokat, akiknek a mindennapjait a nyilvános szereplés tölti ki. Legyen a könyv olvasója politikus, intézményvezető, sajtós, az online tér szereplője, vagy csupán a téma megszállottja, a kötet olyan fogásokra tanít, amelyeket érdemes alaposan elsajátítani. Görög Ibolya könyve a közéleti szereplők megkerülhetetlen műve, záródarabja a szerző előző tanácsadó könyveinek (Protokoll – az életem, Mindennapi maceráink).

Várható megjelenés:  2021. február 24.

Paulo Coelho

Az íjász

Illusztrátor: Christoph Niemann
Fordította: Nagy Viktória

A nyíl útja a mindenség

„Az író, aki egyetemes nyelven ír”The New York Times

Az alkimista világhírű szerzőjének megkapó története. Tetsuya, a hajdan kimagasló tehetségű íjász már rég visszavonultan él, amikor felkeresi egy fiatalember. Az ifjú erős, elszánt, tehetséges – tudja, hogyan kell bánni az íjjal. De még sokat kell tanulnia a lélek harmóniájáról.

Bölcs tanításai, egyszerű, mégis magvas gondolatai tették Paulo Coelhót világszerte népszerűvé. Meglátása szerint a szorgalom, a szenvedély és a képesség, hogy eltérhessünk a megszokottól, mindig meghozza gyümölcsét: egy termékeny és emlékezetre méltó életet.

A kötet a mű nemzetközi kiadásaival egy időben, Christoph Niemann német illusztrátor grafikáival jelenik meg, Magyarországon először.

Várható megjelenés: 2021. február 25.

(kezdőkép:unsplash)

 

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?