Varázslatos és igen látványos tojásfestési tippek

Ti szerettek tojást festeni Húsvétkor? De már unjátok a hagyományos festési módokat? Mi igen, szóval megkérdeztük Bató Dóri kreatív bloggert, mit tud nekünk ajánlani, ami egyszerű és látványos is egyben.

A kedvenc tojásfestési technikámat osztom meg veletek. Ezzel nemcsak a locsolókat, de még saját magadat is elkápráztathatod!

Ráadásul akár hipp-hopp kéznél is lehet minden hozzávaló:

– kerítsd elő a fiók mélyéről a már megunt, de még jól működő körömlakkjaidat (ne! gyorsan száradót)

– egy kisebb tálat, amibe kényelmesen el tudod meríteni a tojásokat

fogpiszkálót

gumikesztyűt (biztos, ami tuti, ne kelljen a kezedet órákig mosogatni) és/vagy hurkapálcát

– és végül, de nem utolsósorban tojást

A tojás kapcsán jelen esetben használj inkább kifújtat, mert bár a keményre főzött is festhető így, utána már nem javasolt a fogyasztása!

A lépések egyszerűek, a tálba önts langyos vizet (ez azért kell, hogy a lakk minél lassabban kössön meg). Óvatosan engedj bele pár csepp lakkot, vegyes színekkel akár és várd meg, amíg szétszalad a lakk a víz felszínén. Ekkor igény szerint rajzolhatsz bele fogpiszkálóval különböző alakzatokat, de gyors legyél, mert a lakk ilyenkor már kezd dermedni.

Mártsd bele a tojást és száradásig vigyázva tedd félre. Én legtöbbször egy rövidebb-hosszabb hurkapálcára szoktam feltűzni még a merítés előtt, így nem lesz lakkos a kezem és az ujjlenyomatok sem maradnak rajta a felszínén.

Nézd csak, ilyen lesz a végeredmény:

És íme, még egy ráadás ötlet, amihez csupán alkoholos filc vagy jó minőségű festék (például az IKEA gyerekosztályáról) szükséges, meg egy laza kis pontozós technika.

A festéshez használd bátran a fogpiszkálót, a fülpiszkálót vagy akár a ceruza végén lévő radírt!

 

Csodaszép Húsvétot és sok locsolót kívánunk a lányoknak!

Szeretettel, 

Bató Dóri

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.