You are currently viewing A Mayer & Búzavirág Tonic szirup nyerte az innovációs termékversenyt

A Mayer & Búzavirág Tonic szirup nyerte az innovációs termékversenyt

A 2022-es magyarországi SIRHA Budapest nemzetközi gasztronómiai szakkiállításon a Hungexpo Zrt. és a Trade magazin immár ötödik alkalommal rendezte meg a nemzetközi innovációs termékversenyét.

A verseny célja, hogy a tematizált szakmai eseményen megjelent kiállítók által, két kiállítás közötti időszakban piacra vezetett innovatív termékek, szolgáltatások közül a legjobbnak ítéltek hírnevét a kiállítás is tovább öregbítse. Mint ahogy a Sirha Budapest kiállítás is nemzetközi, az innovációs verseny is az, amire a külföldi kiállítók is pályázhatnak.

A szakkiállítás nyitó napján sor került a díjak átadására, így az ital kategóriában – a nemzetközi mezőnyt is maga mögé utasítva – a Mayer & Búzavirág Tonic szirup nyerte az innovációs termékversenyt.

Miért innovatív a Mayer & Búzavirág Tonic szirup?

A kizárólag természetes alapanyagok hozzáadásával készült tonik szirup egyetlen üvegével 25 adag palackozott tonik váltható ki. A magas minőségű termékeiről ismert manufaktúra egy olyan környezetbarát szemléletet valósított meg ezzel a termékkel, amely minden vendéglátóhely és háztartás számára ideális.

A jóval kisebb környezeti terhelés nem csak a csomagolás mennyiségében mutatkozik meg. A szállítás karbonlábnyoma, a raktározás helyigénye, és a tárolás egyszerű, hűtőkapacitást nem igénylő volta is mind a fenntarthatóság irányába mutat.

Ezen túlmenően a tonik kifejezetten a HoReCa szektor igényeit figyelembe véve került kialakításra: a magas minőségű alapanyag – az üveges tonikokkal ellentétben – könnyedén ízesíthető. Amíg az üveges tonikok esetében az utólagos ízesítés minőségromlás nélkül szinte teljességgel elképzelhetetlen, addig a szirupot a bártenderek vagy akár a végfelhasználók kedvük szerint fűszerezhetik, ízesíthetik, majd a már beízesített, egyedi ízprofillal rendelkező szirupot hígíthatják a számukra megfelelő módon.

A MAYER Szörpről

A Mayer Szörp 2015-ben alakult. A szörpfőzés gondolata akkor fogalmazódott meg a tulajdonosokban, amikor saját éttermükbe kerestek természetes alapanyagokból készült, tartósítószertől mentes szörpöket. Mivel hosszas keresgélés után sem találták meg az igazit, inkább megfőzték maguknak.

A családi vállalkozásként működő szörp üzemükben – saját receptek alapján – csak természetes alapanyagok felhasználásával készítik a prémium Mayer szörpöket és szirupokat, kizárva a mesterséges aromákat és színezékeket. A Mayer Szörp célja, a lehető legjobb minőséget kínálni a fogyasztók számára, megőrizve a gyümölcsök és a fűszerek eredeti ízét.

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?