You are currently viewing A tökéletes kávé titka avagy ettől a 4 dologtól függ a jó kávé

A tökéletes kávé titka avagy ettől a 4 dologtól függ a jó kávé

Múlt héten szűk körben bemutatásra került a Félegyházi Pékség három új kávéjából kettő. A Cortado és a Flat white. Egyúttal bemutatták legújabb Piknikségüket is a BudaParton, a Kopaszi Gát mentén, ahol nem csak a kávé, hanem a hangulatos környezet is segíteni fogja a vásárlókat megállni egy pillanatra, és megfeledkezni az idő múlásáról.

Gulyás Szilvia, a cég kommunikációs és marketing igazgatója és testvére, Gulyás Gergő, a cég kereskedelmi igazgatója elvégeztek egy barista kurzust, ami segített nekik még jobban megérteni a kávé minőségének fontosságát. A Félegyházi Pékség  célja egy szűkebb kínálat volt, igazán magas minőségű kávéval, ami a trendeket is követ és képes megszólítani egy szélesebb közönséget. 2019 évben lecserélték a kávégépeket és saját baristákat képeztek ki. László Gergely, az Orbico Hungary Kft managere, segítségével és szakértelmével a Lavazza kávé mellett tették le a voksukat.

A trendek és a vásárlói közönség ízvilágának változását érzékelve, múlt évben Szilvia és Gergő újra elmerültek a kávé rejtelmeiben, mert úgy érezték, itt az ideje bővíteni a kávékínálatot a Piknikségekben.

“A BudaParton először fogunk ilyen nagy arányban külföldi vásárlókat kiszolgálni, ezért is nagyon fontos számunkra, hogy lássák: egy magyar pékségbe betérve is kaphatnak magas minőségű kávéélményt.” – mondta Gulyás Gergő.

Hogy miért a Lavazza?

“Nemcsak Olaszország vezető kávépiaci szereplője, hanem szintén 100% családi vállalkozás, mint mi. Rengeteget tudnánk mesélni arról, hogy mennyi újításuk van a kávé szerelmeseinek, vagy hogy mennyi segítséget nyújtanak munkájuk mellett rászoruló családoknak országukban és azon is túl.“ meséli nekünk Gulyás Szilvia.

“A kávéban benne kell, hogy legyen az ember összes érzése”

– kezdte a kávé bemutatót László Gergely, becenevén “Csili”.

Magyarország 85% százaléka iszik rendszeresen kávét. És átlagosan 2,7 csésze kávét naponta. Ez a Félegyházi Pékség csapatában elindított egy folyamatot és még mélyebbre ásta magát a témában. Piackutatásokat végeztek, beszélgettek a vendégekkel milyen kávét szeretnek, esetleg mi az, amit hiányolnak.

Így került május elejétől egy kiegyensúlyozottabb, prémiumabb kávé az őrlőkbe. A választás egy keverékre, vagyis blendre esett. 50% Arabica és 50% Robusta fajtákból áll és ízjegyeiben az étcsokoládé és a fahéj dominál. A kávé különlegessége, hogy a Robusta szemek mosott eljárással készülnek, ami igen ritka. Jelenleg a piac egy százaléka ilyen, ettől lesz krémesebb és lágyabb a kávé.

“A kávé ugyanis több, mint egy forró ital.
A napi rituálék része, egy lopott nyugodt percünk kísérője, és ezt igenis
minőségi kávéval kell ünnepelni.

A tökéletes kávé ugyanis négy dologtól függ.
A kávé és a víz minőségétől, a jó kávégéptől és attól, ki készíti.

A Félegyházi Pékségben ez mind megtalálható” – mesélte nekünk László Gergely.

Múlt héten pénteken a Keleti Pályaudvar szomszédságában megtalálható Félegyházi Piknikség megkapta a az Év Boltja nominációt! Gratulálunk!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?