You are currently viewing Ahol minden a tulipánokról szól – TulipGarden Tisza-tó

Ahol minden a tulipánokról szól – TulipGarden Tisza-tó

Közvetlenül a Tisza-tó szomszédságában Abádszalóktól 4 kilométerre tavasszal másodszor van lehetőségünk arra, hogy a TulipGarden Tisza-tó megnyissa kapuit és ismételten vendégül láthassa látogatóit.

A tavalyi év sikere megmutatta, hogy több ezer ember a szabadban, a virágok ölelésében mennyire jól tudja érezni magát!

Igazi vidéki hangulat varázsát fokozzák 2022-ben, hiszen több, mint 120 000 tulipán 34 fajtája díszíti majd fel a kertet. Az illatokról a több ezer jácint gondoskodik különböző színekben, persze azért a nárciszok sem maradhatnak le a buliról.

Plusz egy bemutató kertet is létrehoztak, ami további 32 fajta megismerésére szolgál majd, nem mellesleg különböző szelfi pontokon keresztül bárki elkészítheti a legtökéletesebb fotókat is.

Remek közös program lehet a családdal, édesanyáddal, barátnőkkel,

kicsiknek és nagyoknak egyaránt hatalmas élmény.

Már nyitáskor nagy sikere volt a kertben található kisebb játszótérnek, a gyerkőcök és anyukák nagy kedvence volt. 2022-re ezt is felturbózták.

Különböző programokat is szerveznek, lesz kézműves foglalkozás, állatsimogatás, arcfestés, és minden, ami leköti a gyerkőcöket is, hogy számukra is egy szuper napot hozzanak össze.

Fontos, hogy a házi kedvenceinket is elvihetjük, hiszen a TulipGarden Tisza-tó állatbarát hely. Hatalmas zöld övezet, egy kisebb mező van a kert mellett, ahol nyugodtan ki tudják magukat szaladgálni, ami azonban fontos, hogy a kert területén már póráz, vagy hám mindenképp legyen nálunk, hiszen több kutyus is lehet a helyszínen egy időben.

A tulipánszüret tervezett időpontja 2022. április 15-16-17-18., április 22-23-24., április 29-30.,

május 1., május 6-7-8., (09:00-17:00 óráig).

Ez azonban változhat, hiszen a virágzást az időjárás jelentősen befolyásolhatja. Ebből adódóan a rögzített események időpontjai módosulhatnak, de erről időben értesítenek minden kedves érdeklődőt.

Ezért is érdemes követni közösségi oldalukat, ahol folyamatosan frissítik az eseményeket.

A 2021-es tapasztalatból biztosak abban, hogy több órát is el tud bárki tölteni náluk, ezért is készülnek arra, hogy egy finom ebédet is el tudjanak fogyasztani a látogatók a kertben, hiszen friss levegőn hamarabb megéhezik az ember.

Helyi nevezetes ételeket kóstolhatunk majd, de lesz könnyebb falat is a gyerkőcöknek, és hogy a délutáni álmosságot megszüntetve egy, csak a kertben kapható isteni finom kávéval is fognak kínálni. A büfében persze egyéb italok is megtalálhatók lesznek a közönség számára.

Eljutni sem nehéz hozzájuk, hiszen a navigációs alkalmazások a „TulipGarden Tisza-tó” elnevezéssel pontosan a helyszínre navigálnak minket. Abádszalóktól 4 kilométerre Kunhegyes irányában van a kert, de hogy még könnyebben megtaláljuk, jelzőtáblákat is elhelyeztek az út mentén.

Parkolásra van lehetőség, a kertig betonút vezet, sőt a kertben is körben betonút van, így a kisgyermekeseknek babakocsival is könnyen látogatható.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a vendégeink hatalmas mosollyal, elégedettséggel távoznak a kertből, ezáltal igazán felemelő értékelésben lehet részünk. Ez ad nekünk erőt, motivációt a folytatásra és hogy minél több virággal örvendeztessük meg látogatóinkat a következő években is.

Számomra nagyon fontos, hogy a csodálatos virágok mellett egy kis hidat képezzek a vendégeink és a mezőgazdaság között.

Mint a „Farmer Lánya” ezt a kötelességemnek is érzem.

2017-ben indítottam el a blogomat, és Facebook oldalamat, aminek hatalmas sikere volt már akkor is, hiszen bemutatom milyen is a mezőgazdaságban dolgozni, mit jelent számunkra a növénytermesztés, a növények gondozása, ápolása, szeretete.

Olyan sok mindent lehet kapni a természettől a növényektől, hiszen meghálálják, ha foglalkozunk velük és gyönyörködteti a szívünket, lelkünket.

2019-ben a Jövő Agrárszakemberének választottak, ami hatalmas büszkeséggel töltött el, ez is azt mutatta, hogy jó az irány, amit képviselek.

2021-ben a tulipánkert után nyáron még egy turisztikai látványosságot is magunkénak tudhattunk, méghozzá a Tisza-tó első kukorica labirintusát hoztuk létre, 5 hektár területen, ahol vendégeink közel 4,5 kilométert barangolhattak.

Ez az esemény is folytatódik 2022-ben, hiszen az a legfontosabb, hogy összehozzuk a városi embereket a vidék élményeivel.

Eljönni hozzánk, egy igazi életérzést ad, higgyétek el, el sem akartok innen menni majd, ezt garantáljuk, hiszen ez A MI VIDÉKÜNK!” – meséli Tóth Diána, az ÉlményTanya és a TulipGarden Tisza-tó tulajdonosa.

Legyen egy közös tavaszi program a családdal a TulipGarden Tisza-tó meglátogatása.

A TulipGarden kertjei egyébként országszerte várnak mindenkit

nagy szeretettel és persze sok színpompás virággal!

(A fotók a TulipGarden Tisza-tó tulajdonát képezik, felhasználásuk nem engedélyezett!)

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?