You are currently viewing Az év első nagy gasztrodurranása exkluzív, Michelin csillagos lesz!

Az év első nagy gasztrodurranása exkluzív, Michelin csillagos lesz!

Közös újévi malac és korhelyvacsorával indítja az évet az esztergomi Michelin csillagos 42 Restaurant és a miskolctapolcai Michelin ajánlott Avalon Ristorante.

Egy igazán exkluzív vacsorával készül újév első napjára az újonnan Michelin csillagot kapott 42 Restaurant séfje, Barna Ádám és a Michelin ajánlást frissen bezsebelt autentikus olasz étterem, az Avalon Ristorante vezető séfje, Szepesi Gábor.

A menüsort a két séf közösen tervezte meg, melynek fogásai között szerepel a malacfej paprikával, káposztával, a véres hurka mangósalátával, a korhely káposztaleves, a lassan sült tarja lencsesalátával és a szőkecsokis panna cotta almaraguval és vaníliafagylalttal.

Az újévi fogások mellé a Kántor Band biztosít hangulatos zenei környezetet, a kifogyhatatlan pezsgő pedig kellő felszabadultságot.

Ez lesz az első tematikus vacsoraest, melyet a két étterem az utóbbi időszak Michelin csillagos elismerései után rendez. Idén először ugyanis a Michelin Guide étteremkalauz névtelen kritikusai nemcsak fővárosi, hanem vidéki éttermekbe is ellátogattak.

A csúcsgasztronómiai minőség immáron bizonyítottan jelen van az ország egész területén, hiszen a 62 éttermet tartalmazó magyarországi Michelin gasztrokalauz közül 41 a fővároson kívül található. Magyarországon a vidéki éttermek közül mindössze 2 vihette haza a világ egyik legnagyobb gasztronómiai elismerését, melyek közül az egyik a 42 Restaurant volt.

„Különösen büszkék vagyunk a most elnyert Michelin-ajánlásunkra, hiszen mi a „fine-diningnak” egy sajátos értelmezését képviseljük. Nálunk minőségi alapanyagokból készült, ízletes fogásokat fogyaszthatnak vendégeink, miközben elegáns környezetben, jól érzik magukat.

Nagyon izgatottak vagyunk az újévi első vacsoraestünkkel kapcsolatban és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy olyan csodás étteremmel közösen rendezhetjük ezt, akik szintén élnek-halnak azért, amit csinálnak.” – mondta Bajusz Gergely, az Avalon gasztronómiai igazgatója. „A közös menüsorban arra törekedtünk, hogy megjelenjenek benne a klasszikus újévi alapanyagok, amire ilyenkor mindenki vágyik, ugyanakkor legyen benne egy kis „tűzijáték.”

„Az az igazság, hogy ezek az alapanyagok és ételek mindig közel álltak hozzám. Ez a menüsor ötvözi az újévkor szokásos, klasszikus fogásokat, és már felvillantja a disznóvágás tradicionális ételeit is, hiszen az évnek ebben az időszakában ez is lassan eljön. Egy disznósajt feldolgozással készülök, illetve a véres hurka elkészítése lesz még az én feladatom, mely évek óta az egyik legkedvesebb fogásom” – árulta el a 42 Restaurant & Bar séfje Barna Ádám saját fogásaival kapcsolatban a tudnivalókat.

Újévi menü:

42 Restaurant & Bar by Barna Ádám

Malacfej, paprika, káposzta

Véres hurka, mangósaláta

Avalon Ristorante by Szepesi Gábor

Korhely káposztaleves

Lassan sült tarja lencsesalátával

Szőkecsokis panna cotta, almaragu, vaníliafagylalt

Kezdd az újévet gasztrodurranással 2023.január 1-én 18:00-kor az Avalon Ristorante étteremben Miskolctapolcán!

 

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?