Ez a recept úgy kezdődött, hogy sertéskarajból, csonttal együtt sikerült egy végtelenül ízletes, zamatos levest főznöm, de kicsit elmértem a húsadagot és jóval több lett a levesben, mint kellett volna.
Így egy részét kivettem belőle és kapott egy csemege BBQ ízesítést. És hogy hogyan jönnek ide a sült kiflikarikák? Van az a máz, amit kár kimosni a serpenyőből…
Az ilyen sertéshúsos recepteket leveshússal készítem, mert sokkal omlósabb lesz, mintha simán csak kisütném. És mint tudjuk, egy férfinek a gyomrán át vezet az út, így kell a finom, ízekben gazdag ebéd és vacsora is.
Hozzávalók:
250 g főtt csont nélküli karaj szeletekre vágva
5 evőkanál BBQ szósz
3 csavarásnyi fűszerkeverék fűszermalomból (kömény, borókabogyó, bors, koriander, stb.)
olaj vagy zsiradék a sütéshez
3 db kifli
Elkészítése:
A levesből kiveszem a főtt karajt és felszeletelem ujjnyi vastag szeletekre.
A BBQ szósszal bekenem alaposan őket és forró zsiradékon még sütök rajta egy pár percet, hogy a máz rendesen rápiruljon. Tálalás előtt megszórom vegyes fűszerkeverékkel, melyhez nekem van egy fűszermalmom. Vegyes fűszereket használok, általában kedvem szerint, de az alapban a fent felsoroltak mindig benne is vannak.
A serpenyőben a karajsütés után általában sok ízletes zsiradék marad, így a kifliket felkarikázom és még úgy forrón beleforgatom a karikákat és kicsit rápirítok. Rendkívül finom körethelyettesítő lesz a karaj mellé. De persze csak úgy, sós csemegének is kiváló, ha éppen chipset ennénk vagy más sós nyalánkságot.
Sült krumplihasábokkal vagy káposztasalátával tálaljuk a karajszeleteket még melegen.
Jó étvágyat!
V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra
(A képek a szerző tulajdonát képezik, felhasználásuk engedélyköteles.)