Bögrés epres pite időhiányosoknak

Nem vagyok egy mikrópárti ember és sokáig nem is volt mikrónk, mert egyrészt nem tartozik az egészséges dolgok közé, másfelől meg régen is értek emberek mikrosütő nélkül és nőttek fel nélküle generációk, vagyis #minekaznekem.

Aztán mégis úgy alakult, hogy a gyorsabb ételmelegítés végett és néha fertőtlenítési célból jó az a mikrosütő és így elkezdtem bögrés dolgokat sütni. Így készült el a bögrés epres pite is, amit eperszezonban előszeretettel készítek.

Hozzávalók:

2 bögre eper

2 bögre liszt

1 bögre joghurt

fél bögre olaj

1 tojás

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

kristálycukor

eper

Elkészítés:

A tojást a cukorral keverjük ki és az olajjal, majd tegyük hozzá a joghurtot is és keverjük el alaposan. A sütőport kikeverjük a liszttel és adjuk hozzá a folyékony tésztarészhez. Nagy habverővel vagy gépi habverővel keverjük át, hogy egyenletes tésztát kapjunk. Tegyük bele a feldarabolt epret ízlés szerint. Mikrohullámú sütőt bíró bögrébe kanalazzunk belőle pár evőkanállal.

A süti sülés közben növekedni fog, ezért maximum félig, háromnegyedig tegyük csak a tésztát a bögrébe, hogy ne jöjjön ki belőle majd. 

5-10 perc alatt (mikrófüggő) közepes fokozaton megsüthető és akár még forrón el is kanalazható vagy kihűlve vaníliafagylalttal is elcsemegézhető.

Ha leöntenéd valamivel még plusz ízélményként, akkor a Feketeribizli szirup kiváló választás lesz hozzá!

Jó étvágyat kívánunk!

V. Topor Erika
Gourmet & Delicious Manufaktúra

(A kép a szerző tulajdonát képezi, felhasználása engedélyköteles.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.