You are currently viewing Borokról könnyedén – 31. rész: Boros tippek karantén idejére

Borokról könnyedén – 31. rész: Boros tippek karantén idejére

Őszintén szólva ami most zajlik, arra nem számítottam. Nagy volt a pörgés mostanság, tervezgettem budapesti boros workshopom időpontjait.

Aztán most itthon ülök és életem első élő bejelentkezésein vagyok túl a Borokról könnyedén Facebook csoportomban, ahol gasztrotippeket adok arra az időszakra, amikor a lakásban vagyunk, de bor (még) van.

Igaz, az online borbemutató nem áll távol tőlem, mert már előfordult, hogy külföldi vendégek érkeztek Rátkára én pedig pont Budapesten voltam és ekkor már örültem, hogy van internet.

Mindenesetre most a legtöbb, amit meg tudunk tenni a rokonainkért, másokért és így magunkért is, ha tényleg nem megyünk sehova.

Összeszedtem nektek is, hogy milyen „boros” tevékenységeket végezhetünk most otthon.

1. Nézzünk boros filmeket.

Nekem abszolút kedvencem a Bor, Mámor, Provence, de a Sideways (Kerülőutak), illetve a Borban az igazság témája is igencsak boros. Ez utóbbit még én sem láttam, szóval nekem is felkerült a megnézendők listájára.

2. Fedezzünk fel online új borvidékeket, borászatokat virtuálisan!

Tervezzük meg, melyik bortúra lesz a következő, ha újra mehetünk kirándulni a barátokkal.

Ma már alig van olyan pincészet, akinek ne lenne honlapja, és a közösségi médiában is kicsit bekukkanthatunk az életükbe.  Még az is lehet, hogy virtuálisan tudunk a fotók és a videók segítségével sétálni a szőlőben, vagy a pincében, esetleg a borkóstoló teremben.

Nyugodtan merjünk nagyot álmodni és 3-4 borászatot is tervezzünk be egy napra. Bár a megvalósítás arrébb van, de már a képzeletünk segítségével tett túra is jelentősen javíthat a hangulatunkon szerintem.

3. Tanuljunk!

Érdekelnek a szőlőfajták, borfajták, de eddig sosem volt időd? Ingyen is nagyon sok információt találhatunk, boros könyveket is olvashatunk, illetve ha kedveljük a videókat, akkor a YouTube-on is vannak rövidebb-hosszabb, komolyabb-könnyedebb anyagok.

Akár ajánlom sok szeretettel a korábbi cikkeimet a Carrie-n, melyekben az én videóimat is megtaláljátok.

4. Próbáljunk ki új boros recepteket!

Ha több időnk van főzni, akkor nyugodtan kísérletezzünk boros ételekkel. Lehet ez egy előétel, főétel, esetleg egy jó kis desszert –a lényeg, hogy lépjünk ki a megszokott kereteinkből.

Én például a minap egy egyszerű vajas, fehérboros gombát készítettem, de egy vörösboros pörkölt is lehet jó befutó. Ráadásul ha borral főzünk és hozzá kortyolgatjuk az italt, nagyobb ízélményt érhetünk el.

5. Vegyünk részt online borkóstolón

Nagyon sokan kínálnak most online borkóstolót: borászatok és kereskedők is. Megvásároljuk a borcsomagot, futárral érkezik hozzánk, mi pedig szépen elhelyezkedünk a kedvenc kanapénkon, elő a poharakat és már velünk szemben ül is a borász, aki ugyanúgy bemutatja a borokat, mintha csak betértünk volna hozzá. Persze más egy borkóstoló helyiségben borozni, de amíg ez a helyzet tart, ez jó megoldás lehet. Szóval otthoni borozásra fel!

Várlak továbbra is titeket zárt csoportomban, ahol időről időre élőben bejelentkezem egyszerű bor-étel párosítás tippekkel a #maradjotthon idején.

Mindenkinek kitartást és sok erőt kívánok az elkövetkezendő időszakhoz!

Szeretettel,
Árvay Angi

(fotók: Árvay Angelika)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?