You are currently viewing Budapest népszerűbb, mint London

Budapest népszerűbb, mint London

London hosszú évek óta minden utazó kedvenc desztinációi között szerepel, ám idén ősszel és télen világszerte Budapest a legnépszerűbb úti cél.

Toronymagasan fővárosunk vezeti a Kiwi.com foglalásainak a listáját, maga mögé utasítva az angol és osztrák fővárost. Az adatok alapján leginkább Oroszországból és az Egyesült-Királyságból utaznak hazánkba, és a pénteket a hétvégéhez csapva 1-3 napot töltenek itt.

A Kiwi.com utazási technológiai vállalat belepillantott a legfrissebb foglalási adataiba, amiből kiderült, hogy a 2021. november 1. és 2022. február 28. közötti időszakban Budapest a legnépszerűbb úti cél, a legtöbb foglalása ide érkezett.

Budapest télen is vonzó

London, Párizs, Berlin. Ezek azok a fővárosok, amelyek mindig a legnépszerűbb úti célok listájának élén állnak a gyors kiruccanásra vágyó utazók számára, idén ősszel azonban Budapest került az élre, és jóval népszerűbb, mint az utána következő London és Bécs. Párizs csak a 8., Berlin pedig le is szorult a TOP10-es listáról a 11. a helyével.

TOP 10 lista a Kiwi.com foglalásai alapján (2021. nov. 1. – 2022. február 28.)

1. Budapest
2. London
3. Bécs
4. Milánó
5. Isztambul
6. Róma
7. Kijev
8. Párizs
8. Lisszabon
10.Barcelona

Kikkel találkozhatunk Budapest utcáin idén télen?

A legtöbb foglalás Oroszországból érkezik, így nem véletlen, hogy a legnépszerűbb és legtöbbet keresett útvonal a Moszkva-Budapest útvonal. Oroszországot az Egyesült Királyság, Ukrajna és Izrael követi, valamint a déli országokból – Olaszországból, Görögországból, Portugáliából és Spanyolországból – érkező utazók, így az elkövetkező hónapokban sokakkal fogjuk megosztani Budapest utcáit ezekből az országokból.

Romantikus hétvégék Budapesten?

A hazánkba érkezők valószínűleg egy-egy hosszú hétvégét töltenek majd nálunk, erre utalnak azok az adatok, hogy a foglalások nagy része, kb. 40%-a 1-3 napra szól, és a legtöbben pénteken érkeznek majd. Mi tudjuk ugyanakkor, hogy Budapest kulturális és kulináris kalandjaira, építészeti csodáira nem elég 3 nap, és szerencsére minden negyedik hozzánk látogató is így érez, a foglalások negyede ugyanis egy egész hétre szól.

Fiatalok szingliben és párosan is

A hazánkba érkezők kétharmada 40 év alatti fiatal lesz, a 41-60 éves korosztályból az utazók ötöde kerül ki, míg a 60 év feletti korosztály csupán 4%-ot tesz ki. A foglalások adatai alapján az ideérkezők közel fele (46%) egyedül érkezik, 10-ből 4-en jönnek a párjukkal, 14% pedig 3 vagy több fős csoporttal utazik.

(Forrás: Kiwi.com)

Tetszett? Oszd meg mással is!

Vélemény, hozzászólás?